WHMCS چیست و چه کاربردی دارد؟

WHMCS چیست؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

WHMCS چیست؟ این ممکن است سؤال بسیاری از افرادی باشد که با میزبانی‌های وب سروکار دارند. در واقع اگر شما به عنوان یک فرد یا یک سازمانی که خدمات میزبانی وب را ارائه می‌دهید و می‌خواهید اغلب فرایندهای خدمات‌رسانی به مشتریان را خودکارسازی کنید، WHMCS راه حل شما برای این کار است. در این مطلب آموزشی از مجله مبین هاست می‌خواهیم در رابطه بااینکه WHMCS چیست، تاریخچه آن، اهمیت و بسیاری از ابعاد دیگر این ابزار اطلاعات مفیدی ارائه کنیم.

WHMCS چیست؟

WHMCS چیست

در جواب اینکه WHMCS چیست‌، باید بگوییم WHMCS مخفف عبارت Web Host Manager Complete Solution و می‌توان گفت که WHMCS نوعی پلتفرم اتوماسیون (خودکارساز وظایف) پیشرو برای مشاغل میزبانی وب است. WHMCS بسیار ابزار ایده آلی به‌حساب می‌آید و به شرکت‌های میزبانی وب این امکان را می‌دهد که بیشتر فرایندهای خدماتی و فنی خود را از ثبت‌نام گرفته تا تهیه محصول، صورتحساب و پشتیبانی به صورت خودکار انجام دهند. با استفاده از این مجموعه با امکانات کامل، کسب‌وکارها می‌توانند در هزینه، زمان و تلاش خود صرفه‌جویی زیادی کرده و بر روی اموری تمرکز کنند که برای موفقیت شرکت و سازمان آن‌ها بسیار مهم است.

به زبان ساده، WHMCS یک نرم‌افزار WHM (مدیریت میزبان وب Web Host Manager | ) است که ابعاد مختلفی از وظایف پشتیبانی مشتریان را خودکار می‌کند و برای انجام وظایف و خدمات‌رسانی روزانه یک شرکت میزبانی وب در قبال مشتریان بسیار ضروری است. بیشتر متخصصین حوزه وب اعتقاد دارند که WHMCS بهترین ابزار اتوماسیون وظایف و بهترین نرم افزار تیکتینگ است.

تاریخچه WHMCS

تاریخچه whmcs چیست

در سال 2003، فردی به نام Matt Pugh، تصمیم گرفت راه‌حلی برای پشتیبانی و خدمات‌رسانی به مشتریان ایجاد کند که اساساً هر چیزی را ساده و خودکار کند تا انجام وظایف روزانه شرکت‌های میزبانی وب را ساده‌تر از قبل کند.

تنها هدف Matt ایجاد یک‌راه حل یک مرحله‌ای بود که مدیریت مشتری، صورتحساب مکرر و ابزارهای پشتیبانی یکپارچه را در یک پلت فرم متمرکز ارائه می‌داد. او می‌خواست کارهای روزمره را برای شرکت‌های میزبان سریع‌تر، آسان‌تر و کارآمدتر کند. تنها دو سال طول کشید تا WHMCS به محبوب‌ترین پلت فرم اتوماسیون میزبانی وب در میان توسعه‌دهندگان تبدیل شد.

در حال حاضر، WHMCS ابزاری مجهز به امکانات و ویژگی‌های زیاد با قابلیت سفارشی‌سازی متعدد است. ابزار WHMCS امروزه یکی از قدرتمندترین ابزارهای مدیریت هاست محسوب می‌شود. تا اینجا فهمیدیم که WHMCS چیست و تاریخچه مختصری را نیز از آن بررسی کردیم. در بخش بعد به این مسئله که اهمیت WHMCS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم خواهیم پرداخت.

دلایل اهمیت WHMCS چیست؟

در پاسخ به اینکه اهمیت WHMCS چیست می‌توان گفت که ابزار WHMCS یک روش مدیریت مشتری با ویژگی‌های متعدد و بسیار کاربردی به‌حساب می‌آید. این ابزار به طور خاص برای شرکت‌های ارائه دهنده میزبانی وب طراحی شده است و آن‌ها را قادر می‌سازد تا یک سیستم خرید کاملاً کاربردی را برای وب‌سایت خود ایجاد و با سایت یکپارچه کنند.

اهمیت این ابزار از آنجا نشات می‌گیرد که این ابزار در واقع پر تقاضاترین و مورداستفاده‌ترین نرم‌افزار توسط ارائه‌دهندگان میزبانی، متخصصان فناوری اطلاعات، آژانس‌های وب و توسعه‌دهندگان در سراسر جهان است.

بهترین نکته در مورد ابزار WHMCS این است که به‌راحتی با طیف وسیعی از خدمات میزبانی وب و برنامه‌های کاربردی مرتبط ادغام می‌شود. برای مثال زمانی که مشتری خدماتی را از یک شرکت میزبانی وب خریداری می‌کند، WHMCS به طور خودکار یک حساب کاربری برای مشتری جهت مدیریت خدمات ایجاد می‌کند، پرداخت‎‌های مشتری را جمع‌آوری کرده و حساب میزبانی وب را در سرور میزبان ارائه خواهد کرد.

کاربرد WHMCS چیست؟

همه وظایفی که WHMCS انجام می‌دهد موجب ساده‌سازی و تسریع فرایند خدمات‌رسانی به مشتری می‌شود. در واقع WHMCS کارهایی را انجام می‌دهد که با سیستم‌های سبد خرید سنتی تقریبا امکان‌پذیر نیست.

WHMCS مجموعه کاملی از ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت مشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. برهی از این ابزارها به شرح زیر است:

  • مدیریت صورت حساب
  • مدیریت سفارش
  • پشتیبانی مشتری
  • ثبت دامنه
  • تولید گزارش

علاوه بر پیکربندی حساب سی پنل ، WHMCS همچنین به کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا خدمات رسانی به مشتریان را به‌صورت خودکار برای موارد زیر انجام دهند:

  • سرورهای بازی
  • میزبانی VPS
  • حساب‌های ایمیل
  • دامنه‌ها

قیمت WHMCS

WHMCS چیست- قیمت

تا به این‌جا به پاسخ به این سوال که «WHMCS چیست و چه کاربردی دارد» پرداختیم. در این بخش به مسئله قیمت WHMCS خواهیم پرداخت. مجوز WHMCS به تعداد مشتریان فعال یک شرکت میزبانی وب بستگی دارد. از نوامبر 2021، سه پلن برای WHMCS ارائه شده است که به صورت موارد زیر هستند:

  • حداکثر 250 مشتری در ماه: 18.95 دلار
  • حداکثر 500 مشتری در ماه: 29.95 دلار
  • برای بیش از 500 مشتری در ماه: 44.95 دلار

WHMCS قیمت‌های خود را نسبت به سال گذشته کمی افزایش داده است؛ اما با وجود این افزایش قیمت نیز هنوز ارزش این که از آن استفاده کنید را دارد، زیرا ویژگی‌هایی که در نسخه‌های جدید آن ارائه می‌شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

نصب WHMCS

نحوه نصب WHMCS چیست

اکنون که با ماهیت WHMCS، کاربردها و قیمت آن آشنا شدید ممکن است به فکر نصب WHMCS باشید مراحلی که باید برای نصب WHMCS دنبال کنید به‌ شرح زیر است:

مرحله 1: مراجعه به وب سایت رسمی WHMCS، خرید مجوز WHMCS و انتخاب پلنی بر اساس نوع و تعداد مشتری. قابلیت ارتقای WHMCS در هر زمانی امکان‌پذیر است.

مرحله 2: در مرحله بعد، نوبت به خرید یک سرور مجازی می‌رسد تا WHMCS را روی آن نصب کنید. می‌توانید یک سرور که از cPanel یا WHM استفاده می‌کند را انتخاب کنید.

مرحله 3: پس از اتمام مراحل نصب، پیکربندی نرم‌افزار را شروع کنید. این پروسه شامل ایجاد محصول، راه‌اندازی پنل در وب‌سایت شما و موارد دیگری است.

مرحله 4: در نهایت، می‌توانید WHMCS را با وب‌سایت شرکتی خود ادغام کنید. همچنین می‌توانید از آن به عنوان یک رابط مستقل برای مشتریان برای خرید دامنه و سایر خدمات میزبانی از وب‌سایت خود استفاده کنید.

مزایای whmcs برای cPanel چیست؟

مزایای WHMCS در سی پنل- WHMCS چیست

در این بخش به این موضوع می‌پردازیم که دلایلی اصلی استفاده از WHMCS در cPanel چیست؟

از مهم‌ترین مزایای WHMCS برای سی پنل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خودکارسازی وظایف: WHMCS کارهایی مانند صورتحساب، تهیه و مدیریت حساب برای حساب‌های میزبانی cPanel را تسریع می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که به سرعت و به‌راحتی چندین حساب را مدیریت کنید.

صورت‌حساب و گزینه‌های پرداخت انعطاف‌پذیر: WHMCS گزینه‌های مختلف صورت‌حساب و پرداخت را ارائه می‌دهد که پرداخت هزینه خدمات میزبانی را برای مشتریان آسان می‌کند.

یکپارچه‌سازی با سایر برنامه‌ها: WHMCS توانایی ادغام با سایر برنامه‌ها مانند سی پنل را دارد تا یک تجربه کاربری یکپارچه را به کاربران ارائه کند.

استفاده آسان: WHMCS ابزاری ساده و آسان برای استفاده است. این ابزار نیاز به مدیریت دستی حساب را از بین می‌برد و تجربه کاربری بصری‌تری را برای مشتریان فراهم می‌کند.

به‌روزرسانی خودکار: WHMCS را می‌توان برای به‌روزرسانی خودکار حساب‌های cPanel پیکربندی کرد و اطمینان حاصل کرد که مشتریان همیشه آخرین نسخه سرویس میزبانی خود را دارند.

با استفاده از WHMCS و یکپارچه‌سازی آن با سی پنل، نیاز کارکنان شما به آموزش cPanel کم‌تر می‌شود زیرا بیش‌تر وظایف WHMCS به صورت خودکار هستند.

 ماژول WHMCS چیست؟

ماژول‌های WHMCS افزونه‌های جانبی هستند که با قابلیت‌های گوناگون به پنل WHMCS شما اضافه می‌شوند. این ماژول‌ها را می‌توان در WHMCS یا با سرویس‌های دیگر ادغام کرد.

سیستم پشتیبانی WHMCS

WHMCS ویژگی‌های ضروری موردنیاز را جهت پشتیبانی و ارتباط با مشتریان و مصرف‌کنندگان ارائه می‌کند و از پشتیبانی بسیار مناسبی برخوردار هستند. سیستم تیکت یکی از مهم‌ترین ابزارهای پشتیبانی WHMCS است. در این سیستم کاربران مشکلات و انتقادات خود را مطرح می‌کنند و بر اساس اولویت به آن‌ها پاسخ داده خواهد شد. به‌صورت کلی سیستم پشتیبانی WHMCS شامل موارد زیر است:

بخش‌ها (Departments): این ویژگی در WHMCS چندین بخش ایجاد کرده و شکایات را بر اساس آن تقسیم می‌کند.

Piping ایمیل: با استفاده از این ویژگی، کارشناسان WHMCS می‌توانند مستقیماً از طریق ایمیل به درخواست‌ها یا تیکت‎‌های شما پاسخ دهند.

پیوست‎ها (Attachments): این قابلیت از پیوست فایل با فرمت‌های گوناگون پشتیبانی می‌کند.

فیلدهای سفارشی (Custom Fields): این فیلد اطلاعات مورد نیاز برای گردش کار و فرآیندهای شما را جمع‌آوری می‌کند.

پیگیری تیکت (Ticket Assignment): با این قابلیت می‌توانید تیکت خود را پیگیری کنید.

سایر ویژگی‌ها WHMCS:

  • سیستم پشتیبانی WHMCS به طور مکرر اخبار، اطلاعات و پیشنهاد‌های ویژه را برای کاربران ارسال می‌کند.
  • به‌روزرسانی منظم را ارائه می‌دهد.
  • همچنین، منابع آن قابل دانلود بوده و مستندات فوق‌العاده‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

چرا باید WHMCS را انتخاب کنیم؟

اهمیت WHMCS چیست

تا اینجا فهمیدیم که WHMCS چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، اما چرا به WHMCS نیاز داریم؟ در این بخش مهم‌ترین دلایل انتخاب و استفاده از WHMCS آورده شده است که ما را مجاب می‌کند از سرویس‌های WHMCS استفاده کنیم.

خودکارسازی فرایند

امروزه امور پرداخت و صورت‌حساب مشتریان یک چالش بزرگ در مشاغل آنلاین است و WHMCS ابزاری برای رویارویی با این چالش به‌حساب می‌آید. WHMCS هر سطحی از مدیریت مشتری را به صورت کاملا حرفه‌ای مدیریت می‌کند. در کل WHMCS شرکت‌ها را قادر می‌سازد خودکارسازی فرایند صورت‌حساب و پشتیبانی از مشتریان را به ساده‌ترین شکل ممکن انجام دهند که این شامل ایجاد حساب، تولید فاکتور، پردازش پرداخت، تعلیق/فسخ و غیره می‌شود.

همچنین WHMCS امکان پرداخت و صورت‌حساب را با ارزهای مختلف فراهم می‌کند و برای ارائه تجربه‌ای بهتر بیش از 75 روش پرداخت یکپارچه را ارائه می‌کند. همچنین با WHMCS می‌توانید:

  • کدهای تخفیف و کوپن ایجاد کنید
  • بازپرداخت را مستقیماً از طریق فاکتورها انجام دهید
  • صورت‌حساب را به بسیاری از ارزهای خارجی انجام دهید و بسیاری موارد دیگر

امنیت WHMCS

اگر امنیت برای شما اولویت بالایی دارد، بدون شک استفاده از WHMCS یکی از بهترین و ایمن‌ترین ابزارهایی است که می‌توانید از آن بهره ببرید. WHMCS مجهز به ویژگی‌های بسیار کاربردی مانند هشدارها، ممنوعیت‌های خودکار و پشتیبانی امنیتی است که امنیت بالایی را به شما ارائه می‌دهد.

پشتیبانی مشتری عالی

بدون شک پشتیبانی مشتری یکی از فاکتورهای مهم برای یک فروشگاه آنلاین یا هر کسب‌وکار مشتری محوری است. ابزار WHMCS می‌تواند اعتماد و اعتبار شما را بین تمام مشتریان فعلی و بالقوه شما تقویت کند. پشتیبانی مشتری باید همیشه در دسترس و دسترسی به آن آسان باشد.

توسعه سفارشی

طبیعتا هر مشتری نیازها و انتظارات خاص خود را دارد. به عنوان یک ارائه دهنده خدمات، شما باید به مشتریان خود آنچه را که نیاز دارند ارائه دهید. ویژگی‌های سفارشی‌سازی انعطاف‌پذیری که WHMCS ارائه می‌دهد در دستیابی به این اهداف بسیار کمک می‌کند. شما با استفاده از WHMCS می‌توانید پلتفرم مدیریت مشتری خود را کنترل و پلتفرم را بر اساس نیاز خود پیکربندی کنید.وجود مجموعه گسترده‌ای از تم‌ها و ماژول‌های WHMCS، ویجت‌‎ها و بسیاری موارد دیگر آن را به یک انتخاب ارزشمند تبدیل کرده است.

مدیریت دامنه

یکی دیگر از قابلیت‌های قابل توجه WHMCS، امکان مدیریت دامنه‎‌های کاربر است. با WHMCS، مشتریان شما می‌توانند بسته به فراز و نشیب‌های کسب‌وکار، نام دامنه خود را ثبت، مدیریت، انتقال و تمدید کنند.

سخن پایانی

در این مطلب آموزشی از مجله مبین هاست به این موضوع پرداختیم که WHMCS چیست، چه ویژگی‌هایی دارد، چگونه آن را نصب کنیم و چرا باید از آن استفاده کنیم. WHMCS در واقع بهترین راه حل یکپارچه برای نیازهای شرکت‌های میزبانی وب امروزی است. اگرچه جایگزین‌های زیادی برای WHMCS در بازار وجود دارد، اما هیچ‌یک از آن‌ها یک پکیج اتوماسیون کامل مانند WHMCS را ارائه نمی‌دهند. علاوه بر این، تم‌ها و ماژول‌های WHMCS دارای ویژگی‌ها و ابزارهای زیادی هستند که در درازمدت برای ارائه‌دهندگان میزبانی وب واقعاً مفید واقع می‌شوند.

سؤالات متداول

WHMCS مخفف چیست؟

WHMCS مخفف عبارت Web Host Manager Complete Solution به معنی پلتفرم مدیریت کامل برای شرکت‌های میزبانی وب است.

آیا WHMCS یک CMS است؟

پاسخ WHMCS می‌تواند به طور هم‌زمان یک CMS و یک CRM باشد.

امتیاز شما به این مطلب
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
فریمورک Django
آموزش برنامه نویسی

همه چیز درباره فریمورک Django و نحوه استفاده از آن

فریم ورک Django یک ابزار متن‌باز بر پایه زبان برنامه‌نویسی پایتون است که از آن برای ساخت انواع وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌های پیچیده استفاده می‌شود. این

خدمات مبین هاست