پروکسی چیست و نحوه کار آن به چه صورت است؟

هر سیستم کامپیوتری که به شبکه متصل است، یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) دارد که شناسه منحصر به فرد دستگاه محسوب می‌شود. سرور نیز به همین ترتیب، یک کامپیوتر در شبکه است که آدرس IP مخصوص به خود را دارد. اما گاهی اوقات، ما می‌خواهیم به وب سایت‌ها یا سرورهایی دسترسی داشته باشیم که به هر دلیلی محدود شده‌اند و در عین حال هم نمی‌خواهیم هویت خود (آدرس IP) را نشان دهیم. در چنین سناریویی، پروکسی سرور کاربرد پیدا می‌کند. ما می‌توانیم با استفاده از سرور پروکسی، به همین نتیجه دست پیدا کنیم. سرور پروکسی، سطوح مختلفی از عملکرد، امنیت و حریم خصوصی را ارائه می‌دهد که به موارد استفاده، نیازها یا سیاست‌های شرکت‌ها بستگی دارند. در این مطلب، بررسی می‌کنیم که پروکسی چیست و چه کاربردهایی دارد. همچنین، با مزایا، معایب و نحوه عملکرد سرورهای پروکسی نیز آشنا خواهیم شد. برای اینکه بدانید پروکسی چیست این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

پروکسی سرور یا همان پروکسی چیست؟

پروکسی سرور چیست

در پاسخ به اینکه سرور Proxy چیست می‌توان گفت یک سیستم یا روتر است که یک دروازه بین کاربران و اینترنت ایجاد می‌کند. بنابراین، به جلوگیری از حملات سایبری در شبکه خصوصی کمک می‌کند. به عبارت دیگر، پروکسی یک سرور است که از آن به عنوان “واسطه” هم یاد می‌شود. زیرا بین کاربران و صفحات وب قرار می‌گیرد. برای اینکه بهتر درک کنید که سرور Proxy چیست یک مثال می‌زنیم.

همانطور که می‌دانید، هنگامی که یک کامپیوتر به اینترنت متصل می‌شود، از یک آدرس IP استفاده می‌کند. این آدرس IP، چیزی شبیه به آدرس خانه شما است. این آدرس، به داده‌های دریافتی می‌گوید کجا بروند و داده‌های خروجی را با آدرس برگشتی علامت‌گذاری می‌کند تا دستگاه‌های دیگر احراز هویت شوند. سرور پروکسی یا همان پروکسی، در اصل یک کامپیوتر در فضای اینترنت است که آدرس IP مخصوص به خود را دارد.

کاربردهای پروکسی چیست؟

کاربردهای پروکسی چیست

سرورهای پروکسی، به عنوان واسطه در فضای وب، نقش‌های مفید زیادی دارند. در پاسخ به اینکه کاربردهای پروکسی چیست در اینجا به چند مورد از کاربردهای اصلی آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  1. فایروال‌ها:

فایروال نوعی سیستم امنیتی شبکه است که به عنوان یک مانع بین شبکه و اینترنت عمل می‌کند. متخصصان امنیتی، فایروال‌ها را به گونه‌ای پیکربندی می‌کنند که اغلب به عنوان یک اقدام متقابل ضد بدافزار یا ضد هک، دسترسی ناخواسته به شبکه‌هایی را که سعی در محافظت از آن‌ها دارند، مسدود کنند. یک پروکسی سرور، که بین شبکه قابل اعتماد و اینترنت قرار می‌گیرد، مکان مناسبی برای میزبانی از فایروال است که برای رهگیری و تایید یا مسدود کردن ترافیک ورودی قبل از رسیدن به شبکه طراحی شده است.

  1. فیلترهای محتوا:

همانطور که پروکسی‌های آنلاین می‌توانند درخواست‌های اتصال ورودی را با فایروال تنظیم کنند، همچنین می‌توانند با مسدود کردن ترافیک خروجی ناخواسته به عنوان فیلتر محتوا عمل کنند. برای مثال برخی سازمان‌ها ممکن است سرورهای پروکسی را به عنوان فیلترهای محتوا پیکربندی کنند تا از دسترسی کارمندان به وب سایت‌های مسدود شده در حین کار جلوگیری کنند.

  1. ذخیره سازی موقت:

این ویژگی، به ذخیره سازی موقت داده‌هایی که اغلب در دسترس هستند اشاره دارد، که دسترسی مجدد به آن‌ها را در آینده آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند. پروکسی‌های اینترنتی می‌توانند داده‌های وب‌سایت‌ها را ذخیره کنند تا سریع‌تر از زمانی که ترافیک خود را از طریق اینترنت به سرور وب‌سایت ارسال می‌کنید، بارگیری شوند. این امر، تاخیر (Latency) را کاهش می‌دهد. یعنی مدت زمانی که برای انتقال داده‌ها از طریق اینترنت لازم است.

  1. امنیت:

سرورهای پروکسی، علاوه بر میزبانی از فایروال‌ها، می‌توانند امنیت شبکه را نیز تا حدی ارتقاء دهند. زیرا به عنوان واسطه شبکه عمومی عمل می‌کنند. وقتی از بیرون به آن نگاه می‌کنید، همه کاربران شبکه ناشناس باقی می‌مانند و در پشت آدرس IP پروکسی اینترنتی پنهان هستند. بدین ترتیب، اگر یک هکر بخواهد به یک دستگاه خاص در یک شبکه دسترسی پیدا کند، پیدا کردن آن برای او بسیار دشوارتر خواهد شد.

  1. به اشتراک گذاری اتصالات اینترنتی:

کسب‌وکارها یا حتی خانه‌هایی که از اتصال اینترنت استفاده می‌کنند، می‌توانند از یک پروکسی استفاده کنند تا داده‌های همه دستگاه‌های خود را از طریق این اتصال منتقل کنند. استفاده از دستگاه روتر Wi-Fi و یا سایر دستگاه‌های دارای قابلیت وایرلس نیز راه‌حل دیگری برای این مسئله است.

تفاوت پروکسی، VPN و VPS

تفاوت پروکسی با vpn و vps - پروکسی چیست

پس از اینکه با پروکسی و کاربردهای آن آشنا شدید، احتمالا این سوال برایتان پیش می‌آید که تفاوت سرور پروکسی با VPN چیست؟ در پاسخ، می‌توان گفت که سرور پروکسی و VPN (شبکه خصوصی مجازی) شباهت‌های بسیار زیادی با هم دارند. هر دو به کلاینت‌ها اجازه می‌دهند که آدرس IP و مکان خود را مخفی کنند و اجازه می‌دهند به وب سایت‌های محدود شده دسترسی پیدا کنید.

تفاوت پروکسی و VPN این است که سرور پروکسی، ترافیک را رمزگذاری نمی‌کند. در صورتی که VPN این کار را انجام می‌دهد. تفاوت دیگر این دو، این است که  فعالیت کاربر سرور پروکسی قابل ردیابی است در صورتی که در زمان اتصال به VPN امکان ردیابی فعالیت وجود ندارد(در صورت قطع شدن این موضوع صدق نمی‌کند). بهترین گزینه جایگزین برای این موارد استفاده از یک vps مانند سرور مجازی ویندوز است. با استفاده از سرور مجازی از یکی از لوکیشن‌های خارجی نیازی به پنهان کردن IP از طریق روش‌های ناپایدار وجود ندارد. برای مثال با خرید سرور مجازی امارات درست مانند یکی از شهروندان این کشور به اینترنت بین‌الملل وصل شده و می‌توانید در سطح اینترنت کارهای خود را انجام دهید.

جدول زیر تفاوت‌های کلیدی بین سرور پروکسی، VPN و سرور مجازی را توضیح می‌دهد.

مبنای مقایسه سرور پروکسی VPN سرور مجازی (VPS)
نرم افزار نرم افزار خودش را ندارد. نرم افزار خودش را دارد. یک کامپیوتر مجزا است که باید به صورت ریموت از طریق RDP به آن متصل شوید
سرعت سریع‌تر از VPN است. در مقایسه با سرور پروکسی کندتر است. از سرعت بسیار بالایی برخوردار است
آدرس IP آدرس IP را پنهان می‌کند اما صاحب پروکسی می‌تواند آدرس IP کلاینت را ببیند. آدرس IP پنهان است اما ممکن است با قطع اتصال IP نمایان شود آدرس IP اختصاصی و ثابت از لوکیشن سرور بدون خطر قطعی و آشکار شدن آی‌پی
اتصال ناپایدار است. ناپایدار است پایدار، ایمن و بدون قطعی
قابل اطمینان بودن اتصال آن بیشتر از VPN قطع می‌شود. اتصال آن پایدارتر است. اتصال آن کاملا پایدار است
سطح دسترسی در سطح برنامه کار می‌کند. در سطح سیستم عامل کار می‌کند. با اتصال به سرور مجازی در واقع به یک کامپیوتر متصل شده‌اید که از یک اینترنت ثابت، پایدار و بدون اختلال برخوردار است
امنیت امنیت کم‌تری از VPN دارد. امنیت کم‌تری از VPS دارد امنیت پیشرفته و محافظت از داده‌ها

نحوه کار پروکسی سرور به چه صورت است؟

هر دستگاه یا نرم افزاری در اینترنت، معمولا در یکی از دو نقش کلاینت یا سرور قرار می‌گیرد. یک کلاینت یا همان سرویس گیرنده، مانند مرورگر وب شما، با درخواست برای داده، به سرورها دسترسی پیدا می‌کند. در واقع، هنگامی که با مرورگر خود از یک وب سایت بازدید می‌کنید، یک درخواست به وب سرور آن سایت ارسال می‌کنید. سرورها درخواست‌ها را دریافت می‌کنند و با ارسال داده‌های درخواستی، به آن‌ها پاسخ می‌دهند.

پشت هر وب سایت، یک سرور یا گروهی از سرورها وجود دارد که برای ارائه یا نمایش وب سایت در مرورگر شما کار می‌کنند. این درخواست‌ها و پاسخ‌ها به عنوان ترافیک شناخته می‌شوند. بدون پروکسی آنلاین، سیستم کامپیوتر شما مستقیما با سرورهای وب ارتباط برقرار می‌کند. بدین ترتیب، همه وب سایت‌هایی که با مرورگر شما ارتباط برقرار می‌کنند، می‌توانند سیستم شما را ببینند و مستقیما با آن صحبت کنند. به عبارت دیگر، آدرس IP شما در دسترس همه قرار خواهد گرفت. اما اگر بخواهید از شر قرار گرفتن در معرض دید عموم خلاص شوید، چطور؟

یک وب پروکسی یا سرور پروکسی، در مقابل کلاینت یا شبکه‌ای از کلاینت‌ها قرار می‌گیرد و این ترافیک را از طرف آن مدیریت می‌کند. این سرور پروکسی، کامپیوتر دیگری است که هم به اینترنت و هم به کامپیوتر شما متصل است و آدرس IP منحصر به فرد خود را هم دارد. به عبارت دیگر، سیستم کامپیوتر شما فقط با این پروکسی ارتباط برقرار می‌کند و پروکسی، تمام ارتباطات را به طور کلی به اینترنت منتقل می‌کند.

هنگامی که اینترنت پاسخی ارسال می‌کند، پروکسی آن پاسخ‌ها را به کامپیوتر شما ارسال می‌کند. بسیاری از پروکسی‌ها (اما نه همه آن‌ها) می‌توانند آدرس IP کامپیوتر شما را پنهان کنند، به طوری که وب سایت‌هایی که به آن‌ها دسترسی دارید، ندانند که شما واقعا چه کسی هستید. با اتصال به یک پروکسی با یک آدرس IP که می‌تواند به هر نقطه‌ای از جهان تعلق داشته باشد، حتی می‌توانید موقعیت جغرافیایی خود را در اینترنت تغییر دهید.

انواع سرور پروکسی

انواع پروکسی چیست

در حالی که همه سرورهای پروکسی به کاربران یک آدرس جایگزین برای استفاده از اینترنت می‌دهند، انواع مختلفی از آن‌ها وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. درک جزئیات لیست انواع پروکسی و تفاوت آن‌ها از یکدیگر به شما کمک می‌کند تا بر اساس مورد استفاده و نیازهای خاص خود، بهترین پروکسی را انتخاب کنید. انواع سرورهای پروکسی عبارت هستند از:

پروکسی فوروارد (Forward Proxy)

پروکسی فوروارد یا Forward Proxy دقیقا چیست؟ این نوع پروکسی، در مقابل کلاینت‌ها قرار می‌گیرد و برای دریافت داده‌ها به گروه‌هایی از کاربران در یک شبکه داخلی استفاده می‌شود. هنگامی که یک درخواست ارسال می‌شود، سرور پروکسی آن را بررسی می‌کند تا تصمیم بگیرد که آیا باید به برقراری اتصال ادامه دهد یا خیر.

پروکسی فوروارد، برای شبکه‌های داخلی که به یک نقطه ورودی نیاز دارند، مناسب است. زیرا امنیت آدرس IP را برای کسانی که در شبکه هستند فراهم می‌کند و اجازه می‌دهد که کنترل اجرایی ساده‌ای روی آن داشته باشند. با این حال، پروکسی فوروارد ممکن است توانایی سازمان را برای پاسخگویی به نیازهای کاربران نهایی محدود کند.

پروکسی شفاف (Transparent Proxy)

پروکسی شفاف می‌تواند تجربه‌ای مشابه با آنچه که کاربران هنگام کار کردن با سیستم خانگی کامپیوتر خود به دست می‌آورند به آن‌ها بدهد. به همین دلیل به آن “شفاف” گفته می‌شود. این نوع از پروکسی‌ها همچنین می‌توانند روی کاربرانی به صورت “forced” اعمال شوند. یعنی بدون اینکه کاربران خودشان بدانند، به پروکسی شفاف متصل باشند.

پروکسی‌های شفاف برای شرکت‌هایی مناسب هستند که می‌خواهند بدون اینکه کارمندان متوجه شوند، از پروکسی برای سیستم‌های آن‌ها استفاده کنند. یکی از مزیت‌های پروکسی شفاف، این است که یک تجربه کاربری یکپارچه به ارمغان می‌آورد. از سوی دیگر، پروکسی‌های شفاف بیشتر در معرض تهدیدات امنیتی خاص، مانند حملات SYN-flood هستند.

پروکسی ناشناس (Anonymous Proxy)

پروکسی ناشناس، بر غیرقابل ردیابی کردن فعالیت‌های اینترنتی تمرکز دارد. این کار با دسترسی به اینترنت از طرف کاربر در حالی که اطلاعات هویتی و کامپیوتری وی پنهان باقی می‌مانند، صورت می‌گیرد. پروکسی ناشناس توسط کاربرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌خواهند هنگام دسترسی به اینترنت ناشناس باشند.

در حالی که پروکسی‌های ناشناس تا حدی از هویت افراد محافظت می‌کنند، اما معایب خاص خودشان را هم دارند. اولین مورد این است که استفاده از این نوع پروکسی عموما قانونی در نظر گرفته نمی‌شود. مورد بعد این است که در صورت قطع اتصال هویت شما کاملا در سطح اینترنت آشکار می‌شود.

پروکسی کاملا ناشناس (High Anonymity Proxy)

فرق پروکسی کاملا ناشناس یا High Anonymity Proxy با پروکسی ناشناس چیست؟ High Anonymity Proxy یک پروکسی ناشناس است که ناشناس بودن را یک قدم فراتر برده است. نحوه عملکرد این نوع پروکسی به این شکل است که قبل از تلاش پروکسی برای اتصال به سایت مورد نظر، اطلاعات شما را پاک می‌کند.

این نوع پروکسی معمولا انتخاب کاربرانی است که ناشناس بودن برای آن‌ها یک ضرورت مطلق است. یکی از معایب بزرگ این نوع پروکسی‌ها این است که برخی از آن‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که رایگان هستند، برای به دام انداختن کاربران ساخته شده‌اند تا باعث فریب خوردن آن‌ها شوند و به داده‌ها و اطلاعات شخصی آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

پروکسی‌های تحریف کننده (Distorting Proxy)

پروکسی تحریف کننده، خود را به عنوان پروکسی یک وب سایت معرفی می‌کند، اما هویت خود را پنهان می‌کند. این کار را با تغییر آدرس IP خود به یک آدرس نادرست انجام می‌دهد. پروکسی‌های تحریف کننده انتخاب خوبی برای افرادی هستند که می‌خواهند موقعیت مکانی خود را هنگام دسترسی به اینترنت پنهان کنند.

این نوع پروکسی می‌تواند باعث شود اینطور به نظر برسد که شما از یک کشور دیگر در حال وبگردی هستید و به شما این مزیت را می‌دهد که نه تنها هویت خود، بلکه هویت پروکسی را نیز مخفی کنید. این بدان معناست که حتی اگر با پروکسی مرتبط باشید، هویت شما همچنان مخفی خواهد بود. با این حال، برخی از وب سایت‌ها پروکسی‌های تحریف کننده را به طور خودکار مسدود می‌کنند، که می‌تواند کاربر نهایی را از دسترسی به سایت‌های مورد نیاز خود باز دارد.

پروکسی عمومی (Public Proxy)

اما پروکسی عمومی یا Public Proxy چیست؟ استفاده از این نوع پروکسی برای همه کاربران رایگان است. نحوه عملکرد این نوع پروکسی به این شکل است که اجازه می‌دهد همه کاربران به آدرس IP آن دسترسی داشته باشند.  پروکسی‌های عمومی، برای کاربرانی مناسب هستند که هزینه برای آن‌ها نگرانی اصلی است و امنیت و سرعت، اهمیت چندانی برایشان ندارد.

اگرچه که پروکسی‌های عمومی رایگان هستند و همه کاربران می‌توانند به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کنند، اما اغلب آن‌ها سرعت پایینی دارند. دلیل آن هم واضح است: زیرا کاربران زیادی در حال استفاده از آن‌ها هستند. هنگامی که از پروکسی عمومی استفاده می‌کنید، احتمال اینکه دیگران به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند نیز افزایش می‌یابد.

پروکسی اشتراکی (Shared Proxy)

پروکسی اشتراکی و عمومی را نباید با هم اشتباه بگیرید؛ حتی اگر شباهت‌هایی با هم داشته باشند. پروکسی‌های اشتراکی نیز توسط بیش از یک کاربر به طور همزمان استفاده می‌شوند. آن‌ها به شما امکان دسترسی به یک آدرس IP را می‌دهند که ممکن است به اشتراک گذاشته شده باشد و افراد دیگری هم در حال استفاده از آن باشند. بدین ترتیب، شما می‌توانید در حالی که به نظر می‌رسد در حال مرور اینترنت از مکان مورد نظر خود هستید، به گشت و گذار بپردازید.

اما موارد استفاده از پروکسی اشتراکی یا همان Shared Proxy چیست؟ این دسته از پروکسی‌ها، توسط افرادی که امنیت برای آن‌ها اولویت نیست و هم‌چنین نیازی به اتصال سریع ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزیت اصلی پروکسی‌های اشتراکی، هزینه کم آن‌ها است.

ویژگی منفی آن‌ها هم این است که از آنجایی که توسط دیگران به اشتراک گذاشته می‌شوند و ممکن است افراد زیادی در حال استفاده از آن‌ها باشند، ممکن است استفاده نادرست یکی از کاربران روی اتصال و مسدود شدن پروکسی شما نیز تاثیر بگذارد.

پروکسی چرخشی (Rotating Proxy)

پروکسی چرخشی یا Rotating Proxy چیست؟ پروکسی چرخشی به هر کاربری که به آن متصل می‌شود، یک آدرس IP متفاوت اختصاص می‌دهد. زمانی که کاربران به این نوع پروکسی متصل می‌شوند، آدرسی به آن‌ها داده می‌شود که از دستگاه متصل شده، متفاوت است.

پروکسی‌های چرخشی برای کاربرانی که نیاز به اسکراپینگ (Scraping) مداوم و با حجم بالا دارند، ایده‌آل هستند. آن‌ها به شما اجازه می‌دهند بارها و بارها به صورت ناشناس از یک وب سایت بازدید کنید. با این حال، هنگام انتخاب سرویس‌های پروکسی چرخشی باید مراقب باشید. برخی از آن‌ها حاوی پروکسی‌های عمومی یا مشترک هستند که می‌توانند داده‌های شما را فاش کنند.

پروکسی معکوس (Reverse Proxy)

در پاسخ به اینکه پروکسی معکوس چیست می‌توان گفت که برخلاف پروکسی فوروارد (Forward Proxy) که در مقابل کلاینت‌ها قرار می‌گیرد، پروکسی معکوس در مقابل سرورهای وب قرار می‌گیرد و درخواست‌ها را از مرورگر به سرورهای وب ارسال می‌کند. پروکسی معکوس، با رهگیری درخواست‌های کاربر در شبکه وب سرور کار می‌کند. سپس درخواست‌ها را به سرور اصلی ارسال می‌کند و پاسخ‌ها را از آن دریافت می‌کند.

پروکسی‌های معکوس یک گزینه نسبتا معمول برای وب سایت‌های محبوب و پربازدیدی هستند که باید حجم بسیار زیادی از درخواست‌های دریافتی را پردازش کنند. این نوع پروکسی‌ها می‌توانند به سازمان‌ها کمک کنند تا بار پهنای باند را کاهش دهند، زیرا مانند یک وب سرور اضافی که درخواست‌های دریافتی را مدیریت می‌کند عمل می‌کنند.

ویژگی منفی پروکسی‌های معکوس این است که اگر یک هکر به آن‌ها نفوذ کند، به طور بالقوه می‌توانند معماری سرور HTTP را افشا کنند. این بدان معناست که مدیران شبکه در صورت استفاده از پروکسی معکوس، ممکن است مجبور شوند فایروال خود را تا حد زیادی تقویت کنند یا مکان آن را تغییر دهند.

مزایا و معایب سرور پروکسی چیست؟

مزایا و معایب پروکسی چیست

پروکسی‌ها بسته به نوع استفاده آن‌ها از مزایای متعددی برخوردارند. این مزایا عبارت هستند از:

  • امنیت:

سرور پروکسی، می‌تواند مانند یک فایروال بین سیستم شما و اینترنت عمل کند. بدون وجود آن‌ها، هکرها به راحتی به آدرس IP شما دسترسی دارند و می‌توانند از آن برای نفوذ به سیستم کامپیوتر یا شبکه شما استفاده کنند.

  • وبگردی خصوصی:

استفاده از پروکسی‌های مختلف می‌تواند به شما کمک کند تا با تبلیغات ناخواسته و یا مجموعه‌ای از داده‌هایی که مخصوص IP شما هستند، مواجه نشوید. با استفاده از پروکسی، وبگردی در اینترنت کاملا محافظت شده و غیرقابل ردیابی است.

  • دسترسی به محتوای مبتنی بر مکان:

شما می‌توانید از سرور پروکسی با آدرس یک کشور دیگر به غیر از محل سکونت خود استفاده کنید. یکی از کاربردهای این فناوری این است که به عنوان مثال، به شما اجازه می‌دهد وب سایت‌هایی که دسترسی به آن‌ها با IP آدرس‌های کشور خودتان ممکن نیست را بدون محدودیت جغرافیایی باز کنید. البته نیاز است در نظر داشته باشید که این روش از پایداری مناسبی برخوردار نیست و در صورت قطعی آی‌پی‌ اصلی شما آشکار خواهد شد.

درست است که پروکسی‌ها نقاط قوت زیادی دارند، اما محدودیت و معایب خاص خودشان را هم دارند. برخی از آن‌ها عبارت هستند از:

  • ناپایداری:

پروکسی‌ها، به‌خصوص نمونه‌های رایگان آن‌ها، عملکرد چندان قوی و پایداری ندارند. در صورتی که قصد دارید از هر نوع سرور پروکسی که معرفی کردیم استفاده کنید، برای تجربه قطع شدن ناگهانی یا قطع سرویس به صورت ناگهانی آماده شوید.

  • سرعت کم:

پروکسی‌ها سرعت بارگذاری وب سایت‌هایی که در حافظه پنهاد ذخیره شده‌اند را بهبود می‌بخشند، اما در غیر این صورت یعنی در صورتی که وب سایت‌ها در حافظه پنهان ذخیره نشده باشند، باعث کند شدن اتصال شما می‌شوند. این امر، به دلیل عبور ترافیک شما از سرور پروکسی رخ می‌دهد.

  • امنیت محدود:

اگرچه پروکسی‌ها می‌توانند آدرس IP و فایروال‌های میزبان شما را پنهان کنند، اما برخی از آن‌ها ترافیک شما را رمزگذاری نمی‌کنند. یعنی برخلاف چیزی که vpsها ‌می‌توانند انجام دهند. به عنوان مثال، اگر از طریق یک شبکه بی‌سیم به پروکسی آنلاین خود متصل شوید، کاربر دیگری در آن شبکه به طور بالقوه می‌تواند فعالیت شما را شنود کند. این در صورتی است که با استفاده از vps به هیچ وجه چنین چیزی رخ نمی‌دهد. برخی از پروکسی‌ها، ترافیک شما را با پروتکل HTTPS رمزنگاری می‌کنند. بنابراین اگر نگران امنیت خود هستید، بهتر است از این نوع پروکسی‌ها استفاده کنید.

  • عملکرد محدود:

همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، پروکسی‌ها در سطح اپلیکیشن‌ها عمل می‌کنند و خارج از اپلیکیشن مورد نظر کار نمی‌کنند. بنابراین، شما نمی‌توانید یک پروکسی برای پوشش کل ترافیک دستگاه خود تنظیم کنید.

جمع بندی

پروکسی‌ها یک دروازه بین کاربران و اینترنت ایجاد می‌کنند. این عمل، از انجام حملات سایبری به سیستم جلوگیری می‌کند. پروکسی‌ها نقش‌های مفید زیادی دارند از جمله اینکه می‌توانند با مسدود کردن ترافیک خروجی ناخواسته به عنوان فیلتر محتوا عمل کنند. سازوکار پروکسی‌ها شباهت‌های زیادی با VPNها دارد و به همین دلیل، ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند. در صورتی که یکسری تفاوت کلیدی بین آن‌ها وجود دارد. از جمله اینکه پروکسی ترافیک را رمزنگاری نمی‌کند، اما VPN این کار را انجام می‌دهد.

با وجودی که پروکسی‌ها به واسطه اینکه می‌توانند به عنوان یک فایروال بین سیستم و اینترنت عمل کنند، مزایایی نظیر امنیت پیشرفته دارند و یا به شما اجازه می‌دهند به شکل کاملا محافظت شده و غیرقابل ردیابی وبگردی کنید، اما معایب خاص خودشان را هم دارند. در این رابطه، می‌توانیم به ناپایداری و قطعی زیاد، سرعت کم و امنیت و عملکرد محدود اشاره کنیم.

سوالات متداول

پروکسی چیست؟

 پروکسی، یک سیستم یا روتر است که یک دروازه بین کاربران و اینترنت فراهم می‌کند. بنابراین، از ورود مهاجمان سایبری به یک شبکه خصوصی جلوگیری می‌کند.

مزایای اصلی پروکسی چیست؟

درخصوص مزایای پروکسی می‌توان به مواردی نظیر امنیت پیشرفته اشاره کنیم. زیرا به عنوان یک فایروال بین سیستم شما و اینترنت عمل کند. همچنین، وبگردی خصوصی را نیز می‌توانیم جزو مزایای استفاده از پروکسی در نظر بگیریم. پروکسی‌ها به شما کمک می‌کنند که به شکل غیرقابل ردیابی تا زمان برقراری اتصال وبگردی کنید.

سرور پروکسی چطور عمل می‌کند؟

از آنجایی که هر سرور پروکسی آدرس IP مخصوص به خود را دارد، به عنوان یک رابط بین سیستم کامپیوتر شما و اینترنت عمل می‌کند. کامپیوتر شما، این آدرس را می‌شناسد و زمانی که یک درخواست در اینترنت ارسال می‌کنید، به پروکسی هدایت می‌شود و سپس پاسخ را از سرور وب دریافت می‌کنید. این داده‌ها، از صفحه به مرورگر کامپیوتر شما (نظیر کروم، سافاری، فایرفاکس، مایکروسافت اج یا هر مرورگر دیگری که استفاده می‌کنید) ارسال خواهند شد.

تفاوت سرور پروکسی با VPN  و VPS چیست؟

تفاوت‌های کلیدی زیادی بین پروکسی با VPN و VPS وجود دارد. به عنوان مثال، VPN در سراسر سیستم اجرا می‌شود، اما پروکسی فقط در همان برنامه‌ای که وارد شده باشد کار می‌کند. تفاوت این دو با وی پی اس نیز در این است که سرور مجازی به صورت یک کامپیوتر کاملا مجزا عمل می‌کند. همچنین، پایداری و امنیت سرور مجازی نیز بسیار بیشتر از پروکسی و  VPN است.

3/5 - (2 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + بیست =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو
آموزش لینوکس

نحوه ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو

همزمان با رشد برنامه یا وب‌سایت شما، ممکن است به نقطه‌ای برسید که کانفیگ فعلی سرور شما دیگر پاسخگو نباشد. اگر سرور وب و دیتابیس

yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست