Cloud Computing‌ یا رایانش ابری چیست؟

Cloud Computing‌ یا رایانش ابری چیست؟

امروزه با توجه به افزایش استفاده از تکنولوژی و نیاز به در دسترس بودن منابع اطلاعاتی و برنامه‌ها، نقش وجود سرویس‌های ابری بسیار پر رنگ‌تر شده است. سوال این است که رایانش ابری چیست؟ ساده‌ترین پاسخ این است که سیستم ابری به سرورهایی گفته می‌شود که از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند و نرم‌افزارها و پایگاه‌های داده‌ روی آن سرورها اجرا می‌شوند. این سرورها در دیتا سنترهای سراسر جهان قرار دارند. با استفاده از رایانش ابری یا محاسبات ابری، کاربران و شرکت‌ها مجبور نیستند سرورهای فیزیکی را خودشان مدیریت کنند یا برنامه‌های نرم‌افزاری را روی ماشین‌های خود اجرا کنند. به این ترتیب اگر خیلی ساده بخواهیم بگوییم رایانش ابری چیست باید بگوییم محاسبات ابری یا Cloud computing اصطلاحی است که برای ارائه خدمات میزبانی از داده سایت‌ها است که از طریق اینترنت انجام می‌گیرد.

تاریخچه رایانش ابری

تاریخچه رایانش ابری

سیستم ابری، یا به عبارتی محاسبات ابری ابزاری برای ذخیره اطلاعات است که هیچ وقت از بین نمی رود. با استفاده از سرور ابری می توانیم اطلاعات خود را در هر نقطه از زمین بازیابی کنیم.

سیستم ابری این امکان را فراهم می کند که اطلاعات را در یک فضای امن نگهداری کنیم. اصطلاح رایانش ابری یعنی دسترسی ساده به اطلاعات در اینترنت. پیدایش ایده رایانش ابری زمانی به وجود آمد که نیاز به خدمات کامپیوتری در شرکت‌ها افزایش پیدا کرد و هزینه خرید سرور مجازی یا حتی سرور اشتراکی برای هر فرد بسیار بالا بود.

در دهه 60 میلادی شخصی با نام پروفسور جان مک کارتی، یک تئوری با این هدف که: می‌توان سیستمی ایجاد کرد که به چندین کاربر در یک لحظه خدمات ارائه دهد مطرح کرد. تئوری هاست ابری به عنوان تئوری تقسیم زمان

بین کاربران معرفی شد.
در بازه زمانی 1960-1970 مکانیزمی پیاده سازی شد که کاربران به واسطه آن می‌توانستند از یک سرویس مرکزی اطلاعات را دریافت کرده و در رایانه خود مشاهده کنند. تعریف شناخته شده از کلود کامپیوتینگ در سال 1997 پروفسور چلاپا ارائه شد. وی این ایده را به عنوان یک الگو محاسباتی که در آن شرایط اقتصادی بیشتر از شرایط فنی دخیل است معرفی کرد. در نهایت امروزه ایده پردازش ابری به یک سرویس ضروری تبدیل شده است که اکثر گروه‌ها و شرکت‌های پیشرو از آن استفاده می‌کنند.

معرفی سرویس ابری

معرفی سرویس ابری

Cloud کاربران را قادر می‌سازد تا تقریباً از هر دستگاهی به فایل‌ها و برنامه‌های مشابه دسترسی داشته باشند، زیرا محاسبات و ذخیره‌سازی به جای اینکه به صورت محلی در دستگاه کاربر انجام شود، روی سرورهای مرکز داده انجام می‌شود. به همین دلیل است که کاربر می‌تواند پس از خراب شدن گوشی قدیمی خود با یک گوشی جدید وارد حساب اینستاگرام خود شود و همچنان اکانت قدیمی خود را با تمام عکس‌ها، فیلم‌ها و تاریخچه مکالمه خود در جای خود بیابد. ارائه‌دهندگان ایمیل ابری مانند Gmail یا Microsoft Office 365 و ارائه‌دهندگان ذخیره‌سازی ابری مانند Dropbox یا Google Drive به همین ترتیب کار می‌کنند.

مزایای رایانش ابری

 

1. کاهش هزینه‌ها

سرویس‌های ابری با حذف کردن هزینه‌های زیاد ایجاد و نگهداری مراکز داده‌ای اعم از هزینه‌های مربوط به ساخت، برق، خنک کننده‌ها، سرورها و… باعث کاهش هزینه‌های سازمان می‌شوند.

2. مقیاس‌پذیری

استفاده از سرویس‌های ابری بدون محدودیت جغرافیایی قابل استفاده است.

3. کارایی

سرورهای موجود در مراکز داده‌ای ارائه‌دهنده سرویس‌های ابری مرتباً به آخرین نسل از سخت افزار ارتقاء داده می‌شود.

4. امنیت رایانش ابری

ارائه‌دهندگان سرویس‌های ابری انواع تدابیر امنیتی برای پلتفرم‌ها و داده‌هایی که پردازش می‌کنند را مانند احراز هویت، کنترل دسترسی و رمزگذاری اجرا می‌کنند تا دسترسی به اطلاعات حساس در فضای ابری را سخت‌تر کند.

5. سرعت

سرویس‌های ابری براساس تقاضا قابل ارائه هستند، بنابراین مقادیر محاسباتی با چند کلیک در دسترس قرار می‌گیرد و فشار برنامه‌ها را کاهش و سرعت را افزایش می‌دهد.

6. بهره‌وری

راه‌اندازی سخت‌افزار و سایر کارهای وقت‌گیر توسط شرکت ارائه‌دهنده سرویس ابری انجام می‌شود و تیم فناوری اطلاعات می‌تواند برای سایر اهداف شرکت وقت بگذارد.

7. اطمینان

پشتیبان‌گیری در سایت‌های مختلف، Disaster Recovery، و کم شدن هزینه‌ها اطمینان و تداوم کسب‌و‌کار را آسان‌تر می‌کند.

معایب رایانش ابری

معایب رایانش ابری

اکنون که می‌دانید رایانش ابری چیست و فناوری کلاد چه مزایایی دارد؟ شاید بخواهید اقدام به خرید هاست کنید و هاست ابری انتخاب شماست؛ بنابراین بد نیست کمی هم در خصوص معایب پردازش ابری اطلاعات داشته باشید. آگاهی از جنبه‌های مثبت و منفی هر نوع فناوری یکی از مهم‌ترین مسائل قبل از استفاده و اجرای آن است.

عمده‌ترین معایب سرویس ابری را می‌توان در چند مورد زیر شرح داد:

1. عدم دسترسی به سرور در زمان خرابی

با توجه به تعداد بالای خدمات به کاربران، امکان اینکه مشکلاتی در این بین ایجاد شود بسیار بالا است. هم چنین قطعی برق می‌تواند مانع از انجام فعالیت بسیاری از کسب و کارهایی شود که از سیستم ابری برای میزبانی از دیتای سایت خود استفاده می‌کنند. علاوه بر آن اگر ارتباط اینترنتی کاربران آفلاین باشد، قابلیت دسترسی به اطلاعات خود و برنامه‌های کاربردی را نخواهند داشت.

2. امنیت رایانش ابری

امنیت، از مهم‌رین بحث‌ها در فناوری رایانش ابری است. از آنجا که ارائه دهندگان در پی بهترین و امن‌ترین فناوری هستند، اما ذخیره سازی فایل‌ها و اطلاعات در سرویس‌های ابری خطراتی را به‌ همراه دارد. راحتی دسترسی به این سرویس‌ها این امکان را برای هکرها ایجاد می‌کند که به شناسایی و اسکن اطلاعات بپردازند.

به مجموع کامل بهترین روش‌ها، پروتکل‌ها و … امنیت رایانش ابری می‌گویند که برای حفاظت و نگهداری از محیط رایانش ابری به کار می‌رود. با پیشرفت تکنولوژی تهدیدات امنیتی نیز پیشرفته تر و پیچیده تر می شوند. در نتیجه کاربران باید جدا از انتخاب یک مجموعه هاستینگ آگاه به امنیت، به پیکربندی مناسب خدمات ایمن نیز حساسیت داشته باشند.

با اینکه رایانش ابری از نظر امنیتی کمی جای بحث دارد، اما با ارائه پیکربندی مناسب می‌توان این امنیت را بهبود داد. این امنیت برای محافظت از موارد زیر قابل استفاده است:

  •  شبکه‌های فیزیکی: برق، کابل کشتی، آب و هوا
  •  سرورهای داده‌ها: سخت افزار و نرم افزار محاسبات شبکه اصلی
  •  برنامه‌ها: ایمیل، نرم افزارهای مالیاتی و سایر نرم افزارهای سنتی
  •  ذخیره اطلاعات:درایوهای سخت و غیره
  •  سیستم عامل(OS ):نرم افزارهای میزبان

3.  محدودیت در کنترل

از دیگر معایب رایانش ابری می توان به محدودیت در کنترل اشاره کرد. کاربران در این سرویس‌ها با حداقل کنترل روبرو هستند. زیرا زیرساخت فناوری کلاد به صورت کامل در اختیار ارائه دهنده خدمات یا همان شرکت هاستینگ است. به عبارتی کاربران تنها می‌توانند اطلاعات و خدمات را کنترل کنند، نه زیر ساخت های انجام گرفته را و این موضوع باعث محدودیت در کنترل سیستم کلود کامپیوتینگ می‌شود.

انواع سرویس های رایانش ابری

انواع سرویس های رایانش ابری

با توجه به اینکه یک نوع محاسبات ابری ابری برای برطرف کردن تمام نیازها مناسب نمی‌باشد وجود انواع مختلفی از Cloud می‌تواند پاسخی به این نیاز باشد. براساس معماری و نوع استقرار، سرویس ابری به چهار نوع مختلف تقسیم‌بندی می‌شود.

  •  Public Cloud
  • Private Cloud
  •  Hybrid Cloud
  •  Multi-Cloud

Public Cloud ابر عمومی

ابرهای عمومی متعلق به ارائه‌دهندگان خدمات ابری Third-Party (شخص ثالث) هستند که منابع محاسباتی خود را مانند سرورها و ذخیره‌سازی را از طریق اینترنت ارائه می‌دهند. با یک ابر عمومی، تمام سخت‌افزار، نرم‌افزار و سایر زیرساخت‌های پشتیبانی تحت مالکیت و مدیریت ارائه‌دهنده Cloud است. شما به این خدمات دسترسی دارید و حساب خود را با استفاده از یک مرورگر وب مدیریت می‌کنید.

معروف‌ترین Public Cloud ها عبارتند از:

  • Amazon Web Services (AWS)
  • Microsoft Azure
  • Google Cloud Platform (GCP)
  • Huawei Cloud

 لیست خدمات Public Cloud های معروف

ابر عمومی منابع محاسباتی را برای خرید در دسترس هر کسی قرار می‌دهد. معمولاً چندین کاربر استفاده از یک ابر عمومی را به اشتراک می‌گذارند. در مقابل، ابر خصوصی شامل سرویس‌های مبتنی بر ابر است که در سرورهای خصوصی خود سازمان میزبانی می‌شوند.

برخلاف Private Cloud، Public Cloud ها می‌توانند شرکت‌ها را از هزینه‌های گران خرید، مدیریت و نگهداری سخت‌افزار، لایسنس‌ها و زیرساخت برنامه کاربردی در محل نجات دهند – ارائه دهندگان خدمات ابری یا Cloud Service Provider (CSP)ها مسئول تمام مدیریت و نگهداری زیرساخت سیستم هستند. Public Cloudها همچنین می‌توانند سریعتر از زیرساخت‌های داخلی و با یک پلتفرم تقریباً بی‌نهایت مقیاس‌پذیر مستقر شوند. هر کارمند یک شرکت می‌تواند تا زمانیکه به اینترنت دسترسی داشته باشد، از هر دفتر یا شعبه‌ای با استفاده از دستگاه مورد نظر خود از همان برنامه کاربردی استفاده کند.

Private Cloud ابر خصوصی

ابر خصوصی یا Private Cloud به عنوان خدمات محاسباتی ارائه شده از طریق اینترنت یا یک شبکه داخلی خصوصی و فقط برای انتخاب کاربران به جای عموم مردم تعریف می‌شود. Private Cloud که یک ابر داخلی یا شرکتی نیز نامیده می‌شود، بسیاری از مزایای Public Cloud – از جمله ‌Self-Service‌، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری – را با کنترل اضافی و سفارشی‌سازی موجود از منابع اختصاصی روی یک زیرساخت محاسباتی که در محل میزبانی می‌شود، به کسب‌وکارها می‌دهد. علاوه بر این، Private Cloud ها سطح بالاتری از امنیت و حریم خصوصی را از طریق فایروال‌های شرکت و میزبانی داخلی ارائه می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که عملیات و داده‌های حساس برای ارائه دهندگان Third-Party قابل دسترسی نیستند. یکی از اشکالات این است که بخش فناوری اطلاعات شرکت مسئول هزینه و مسئولیت مدیریت Private Cloud است. بنابراین ابرهای خصوصی به همان هزینه‌های کارکنان، مدیریت و نگهداری نیاز دارند که مالکیت مرکز داده سنتی نیاز دارد.

ساخت یک Private Cloud این امکان را برای همه شرکت‌ها ‌حتی شرکت‌هایی که در صنایع بسیار تحت نظارت هستند می‌دهد تا از بسیاری از مزایای Cloud Computing بدون به خطر انداختن امنیت، کنترل و سفارشی‌سازی استفاده کنند. مزایای خاص Private Cloud شامل موارد زیر است:

· کنترل کامل بر انتخاب سخت‌افزار و نرم‌افزار

مشتریان Private Cloud در خرید سخت‌افزار و نرم‌افزاری که ترجیح می‌دهند، در مقابل سخت‌افزار و نرم‌افزاری که ارائه دهنده Cloud ارائه می‌دهد، آزادند.

· آزادی سفارشی‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار به هر نحوی

مشتریان Private Cloud می‌توانند سرورها را به هر شکلی که می‌خواهند Customized کرده و می‌توانند نرم‌افزار را در صورت نیاز با افزونه‌ها یا از طریق توسعه شخصی، سفارشی کنند.

· کنترل بیشتر ‌امنیت و دسترسی

زیرا تمام Workload های پشت فایروال خود مشتریان اجرا می‌شوند.

· مطابقت کامل با استانداردهای نظارتی مشتریان

در Private Cloud مجبور نیستند به صنعت و انطباق با مقررات ارائه شده توسط ارائه دهنده خدمات ابری تکیه کنند.

عیب اصلی Private Cloud هزینه بالاتر است، که می‌تواند شامل هزینه خرید و نصب سخت‌افزار و نرم‌افزار جدید و هزینه مدیریت آن باشد (که ممکن است شامل استخدام کارکنان IT اضافی باشد.) یکی دیگر از معایب تا حدودی انعطاف‌پذیری محدود است – زمانیکه یک سازمان در آن شرکت می‌کند. روی سخت‌افزار و نرم‌افزار برای Private Cloud خود سرمایه‌گذاری می‌کند، افزودن ظرفیت یا قابلیت‌های جدید نیاز به خرید اضافی دارد. ابر خصوصی مجازی یا Virtual Private Cloud (VPC) و سرویس‌های ابری مدیریت شده می‌توانند این معایب را تا حدی کاهش دهند.

Hybrid Cloud ابر هیبریدی یا ترکیبی

ابر ترکیبی یا Hybrid Cloud در واقع Public Cloud، Private Cloud و زیرساخت‌های داخلی را برای ایجاد یک زیرساخت فناوری اطلاعات منعطف و مقرون به صرفه ترکیب و متحد می‌کند. این مدل از Cloud با اجازه دادن به داده‌ها و برنامه‌ها برای جابه‌جایی بین ابرهای خصوصی و عمومی، به کسب‌وکار شما انعطاف‌پذیری و گزینه‌های استقرار بیشتری می‌دهد و به بهینه‌سازی زیرساخت‌ها، امنیت و انطباق موجود شما کمک می‌کند.
از جمله مزایای Hybrid Cloud می توان به موارد زیر اشاره کرد:

· بهره‌وری توسعه‌دهنده بهبود یافته

یک پلتفرم ابری ترکیبی یکپارچه می‌تواند به گسترش پذیری متدولوژی‌های Agile و DevOps کمک کند و تیم‌های توسعه را قادر می‌سازد تا یک بار توسعه دهند و در همه ابرها مستقر شوند.

· کارایی زیرساخت بیشتر

با کنترل دقیق‌تر بر منابع، تیم‌های عملیات توسعه و فناوری اطلاعات می‌توانند هزینه‌ها را در سرویس‌های Public Cloud، Private Cloud ها و فروشندگان ابری بهینه کنند. Hybrid Cloud همچنین به شرکت‌ها کمک می‌کند تا برنامه‌ها را سریعتر مدرن‌سازی کرده و خدمات ابری را به داده‌های روی Cloud یا زیرساخت‌های داخلی به روش‌هایی که ارزش جدیدی ارائه می‌دهند، متصل کنند.

· انطباق و امنیت نظارتی بهبود یافته

یک پلتفرم یکپارچه به سازمان اجازه می‌دهد تا از بهترین فناوری‌های امنیت ابری و انطباق با مقررات استفاده کند و امنیت و انطباق را در همه محیط‌ها به روشی ثابت اجرا کند.

· شتاب کلی کسب و کار

این موضوع شامل چرخه‌های کوتاه‌تر توسعه محصول می‌شود. نوآوری سریع و زمان رسیدن به بازار؛ پاسخ سریعتر به بازخورد مشتری؛ تحویل سریعتر برنامه‌های کاربردی نزدیکتر به مشتری و ادغام و ترکیب سریعتر با شرکا یا اشخاص ثالث برای ارائه محصولات و خدمات جدید.

Multi-Cloud چند ابری

Multi-Cloud یا “چند ابری” استفاده از دو یا چند سرویس رایانش ابری از هر تعداد فروشنده مختلف ابری است. یک محیط Multi-Cloud می‌تواند کاملاً خصوصی، عمومی یا ترکیبی از هر دو باشد. شرکت‌ها از محیط‌های Multi-Cloud برای توزیع منابع محاسباتی و به حداقل رساندن خطر خرابی و از دست دادن داده‌ها استفاده می‌کنند. آنها همچنین می‌توانند قدرت محاسباتی و فضای ذخیره‌سازی موجود برای یک کسب و کار را افزایش دهند. نوآوری‌های ابری در سال‌های اخیر منجر به حرکت از ابرهای خصوصی تک کاربره به ابرهای عمومی چند مستأجر (Multi-Tenant) و ابرهای ترکیبی شده است، یک محیط ناهمگون که از محیط‌های زیرساختی مختلف مانند ابر خصوصی و عمومی استفاده می‌کند.

یک Multi-Cloud همچنین می‌تواند یک Hybrid Cloud باشد و بالعکس، یعنی یک Hybrid Cloud نیز می‌تواند یک Multi-Cloud باشد، اما این اصطلاحات دو مفهوم متمایز را نشان می‌دهند.

Hybrid Cloudترکیب دو یا چند نوع زیرساخت متمایز را توصیف می‌کند. یک Private Cloud، یک مرکز داده در محل، یا هر دو را با حداقل یک Public Cloud ترکیب می‌کند. Multi-Cloud به چندین Public Cloud مختلف اشاره دارد که در حال استقرار هستند و لزوماً شامل یک Private Cloud نیست، اگرچه می‌تواند باشد.

سازمان‌ها یک محیط Multi-Cloud را به دلایل زیر پیاده‌سازی می‌کنند:

· انتخاب

انتخاب اضافی از چندین محیط ابری به شما انعطاف‌پذیری و توانایی جلوگیری از محدود شدن توسط فروشنده را می‌دهد.

· جلوگیری از بلایا

قطعی‌ها اتفاق می‌افتد. گاهی اوقات به دلیل یک فاجعه است. در موارد دیگر به دلیل خطای انسانی است. داشتن چندین محیط ابری تضمین می‌کند که همیشه منابع محاسباتی و ذخیره‌سازی داده در دسترس دارید تا بتوانید از خرابی جلوگیری کنید.

· انطباق

بسیاری از محیط‌های Multi-Cloud می‌توانند به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف خود برای حاکمیت، مدیریت ریسک و مقررات انطباق کمک کنند.

کاربرد رایانش ابری

کاربرد رایانش ابری

اکنون که می‌دانید رایانش ابری چیست؟ بد نیست در خصوص برخی از کاربردهای ملموس آن نیز اطلاعات بیشتری داشته باشید. رایانش ابری مبحثی است که امروزه در خصوص آن صحبت های زیادی به گوش می رسد. در نتیجه این فناوری در زمینه‌های مختلف توسعه پیدا کرده که در ادامه بیان خواهد شد:

  •  ارسال ایمیل با استفاده از یک سرویس آنلاین
  •  خدمات رسانی به انواع شبکه‌های اجتماعی مانند، خرید آنلاین، برنامه‌های تاکسی یاب و پیام‌رسان‌ها و …
  •  ذخیره‌سازی عکس‌ها و فایل‌ها در یک سرویس آنلاین اینترنتی
  • اشتراک‌گذاری فعالیت‌ها و پروژه‌ها در یک فضای آنلاین با استفاده از اینترنت
  • تماشا و گوش دادن به فیلم و آهنگ به صورت آنلاین
  •  ساخت برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها نسبت به نیاز کسب و کار
  •  ذخیره سازی و بک آپ گرفتن از داده‌ها
  •  ارائه الگو جدید تحلیل اطلاعات برای پیشرفت کاری

معرفی انواع سرویس‌های تحت فناوری کلاد

معرفی انواع سرویس‌های تحت فناوری کلاد

اکثر خدمات Cloud Computing به 3 دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  •  زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)
  •  پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)
  •  نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS)

Infrastructure-as-a-Service (IaaS)

در این مدل، یک شرکت سرورها و فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز خود را از یک ارائه دهنده ابری (CSP) اجاره می‌کند. سپس از آن زیرساخت ابری برای ساخت برنامه‌های خود استفاده می‌کنند. IaaS مانند شرکتی است که زمینی را اجاره می‌کند که در آن می‌توانند هر آنچه را که می‌خواهند بسازند اما باید تجهیزات و مصالح ساختمانی خود را تهیه کنند. برخی از ارائه دهندگان IaaS عبارتند از: DigitalOcean، Google Compute Engine و OpenStack.
انتقال زیرساخت سازمان خود به یک راه حل IaaS به شما کمک می‌کند تا تعمیر و نگهداری مراکز داده داخلی را کاهش دهید، در هزینه‌های سخت افزاری صرفه‌جویی کنید و بینش تجاری در زمان واقعی بدست آورید. راه‌حل‌های IaaS به شما انعطاف‌پذیری می‌دهد تا منابع IT خود را با تقاضا بالا و پایین کنید. همچنین به شما کمک می‌کند تا برنامه‌های جدید را به سرعت ارائه دهید و قابلیت اطمینان زیرساخت‌های زیربنایی خود را افزایش دهید.

Platform-as-a-Service (PaaS)

در این مدل، شرکت‌ها برای برنامه‌های میزبانی شده هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. در عوض آنها برای چیزهایی که برای ساخت برنامه‌های خود نیاز دارند، هزینه می‌پردازند. فروشندگان PaaS هر چیزی را که برای ساخت یک برنامه کاربردی لازم است، از جمله ابزارهای توسعه، زیرساخت‌ها و سیستم‌عامل‌ها را از طریق اینترنت ارائه می‌دهند. PaaS را می‌توان با اجاره تمام ابزار و تجهیزات لازم برای ساخت خانه به جای اجاره خود خانه مقایسه کرد. از نمونه‌های PaaS می‌توان به‌ Microsoft Azure اشاره کرد.
PaaS به شما امکان می‌دهد از هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت مجوزهای نرم‌افزار، زیرساخت‌های برنامه کاربردی و میان‌افزار، سازمان‌دهندگان Container مانند Kubernetes یا ابزارهای توسعه و سایر منابع جلوگیری کنید. شما برنامه‌ها و سرویس‌هایی را که توسعه می‌دهید مدیریت می‌کنید و ارائه‌دهنده خدمات ابری معمولاً همه چیزهای دیگر را مدیریت می‌کند.

Software-as-a-Service (SaaS)

در نرم‌افزار به عنوان سرویس یا SaaS، به جای اینکه کاربران برنامه‌ای را روی دستگاه خود نصب کنند، برنامه‌های SaaS روی سرورهای ابری میزبانی می‌شوند و کاربران از طریق اینترنت به آنها دسترسی دارند. SaaS مانند اجاره یک خانه است: صاحبخانه خانه را نگهداری می‌کند، اما مستأجر بیشتر از آن استفاده می‌کند که گویی مالک آن است. نمونه‌هایی از برنامه‌های SaaS عبارتند از Salesforce، MailChimp و‌ Microsoft office 365.
SaaS یک راه‌حل نرم‌افزاری کامل را ارائه می‌دهد که شما بصورت پرداختی از یک ارائه‌دهنده خدمات ابری (CSP) خریداری می‌کنید. شما استفاده از یک برنامه را برای سازمان خود اجاره می‌کنید و کاربران شما از طریق اینترنت، معمولاً با یک مرورگر وب، به آن متصل می‌شوند. همه زیرساخت‌های اساسی، میان‌افزار، نرم‌افزار برنامه و داده‌های برنامه در مرکز داده ارائه‌دهنده خدمات قرار دارند. ارائه‌دهنده خدمات سخت‌افزار و نرم‌افزار را مدیریت می‌کند و با قرارداد خدمات مناسب، در دسترس بودن و امنیت برنامه و داده‌های شما را نیز تضمین می‌کند. SaaS به سازمان شما اجازه می‌دهد تا با حداقل هزینه اولیه، به سرعت با یک برنامه راه‌اندازی و اجرا شود.

معرفی انواع سرویس‌های تحت کلود کامپیوتینگ

سوالات مرتبط با رایانش ابری

آیا هزینه استفاده از خدمات سرویس ابری به صرفه است؟

با استفاده از رایانش ابری می‌توان به میزان زیادی در هزینه‌ تجهیزات میزبانی از داده‌ها صرفه جویی کرد. مشترک بودن منابع (رم، هارد و پردازنده) و متمرکز نبودن فضای میزبانی از داده‌ها در یک دیتاسنتر خاص از جمله دلایلی است که باعث می‌شود استفاده از رایانش ابری به نسبت خرید سرور اعم از مشترک یا اختصاصی مقرون به صرفه‌تر باشد.

استفاده از کلود کامپیوتینگ برای چه کسانی مناسب است؟

همانطور که میدانید کلود فناوری است که این امکان را برای سازمان ها و شرکت ها و برنامه نویسان فراهم می کند تا به مهم ترین اطلاعات خود در هر لحظه و هر مکان دسترسی داشته باشند. علاوه بر آن اشخاص یا افرادی که: به صورت گروهی بر روی پروژه‌ها کار می‌کنند، دائما در حال سفر هستند، کاربرانی که نگران هزینه هستند، کسانی که به اینترنت مناسب دسترسی ندارند، افرادی که به مسائلی نظیر عدم حضور داده‌ها در یک مرکز جغرافیایی خاص حساس هستند به جای خرید سرور مجازی می توانند از این فناوری استفاده کنند.

هاست ابری چیست؟

هاست انواع مختلفی دارد که نمونه ای از آن هاست ابری است. هاست ابری آخرین تکنولوژی در زمینه میزبانی وب است که در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی بین کاربران کسب کرده است. مفهوم اصلی Cloud Hosting، تقسیم وب سرورها در سطح مختلف جفرافیا است. یکی از نمونه های میزبان غول پیکر، وب سایت گوگل است.

نتیجه گیری

به طور کلی می توانیم رایانش ابری را یک تغییر اساسی در فناوری میزبانی از داده‌ها یا هاستینگ دانست. فناوری ابری به گونه ای رشد کرده است که هر دیتاسنتر قدرتمندی تلاش می‌کند وارد این حوزه از خدمات سرور شود.
رایانش ابری این امکان را به شما می دهد که بدون در نظر گرفتن زمان و مکان از دورترین نقاط دنیا خدمات دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو
آموزش لینوکس

نحوه ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو

همزمان با رشد برنامه یا وب‌سایت شما، ممکن است به نقطه‌ای برسید که کانفیگ فعلی سرور شما دیگر پاسخگو نباشد. اگر سرور وب و دیتابیس

yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست