پهنای باند چیست و تفاوت آن با سرعت اینترنت چیست؟

پهنای باند چیست و تفاوت آن با سرعت اینترنت چیست؟

زندگی انسان امروز در ارتباط تنگاتنگی با اینترنت و دنیای دیجیتال قرار دارد. امروزه، فارغ از سن و سطح دانش، تمامی انسان ها به اینترنت دسترسی دارند و بخش اعظمی از کارهای روزمره خود را با آن انجام می دهند. اما بسیاری از آ‌ن‌ها در خصوص اصطلاحات رایج این حوزه همچون پهنای باند اطلاعات کافی ندارند و در بسیاری از مواقع آن را با سرعت اینترنت اشتباه می‌گیرند. از این رو این مقاله به معرفی جامع پهنای باند اختصاص یافته است.

پهنای باند اینترنت چیست؟

پهنای باند اینترنت چیست؟

“پهنای باند چیست” یکی از سوالات رایج کاربران مجازی و استفاده کنندگان اینترنت است. با کمک اینترنت می‌توان حجم مشخصی از اطلاعات را فارغ از مسافت به دیگران منتقل کرد. bandwidth بیانگر حجم اطلاعات انتقال یافته در واحد زمان (بیت بر ثانیه) است. به همین دلیل پهنای بیشتر باند، نشان از انتقال حجم اطلاعات بیشتر در بازه زمانی مشخص است.
در بسیاری از مواقع به جای پهنای باند از سرعت انتقال داده نیز استفاده می­شود و همین امر موجب شده است بسیاری گمان کنند پهنای باند همان سرعت اینترنت است. اما این دو با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. به بیان دیگر سرعت اینترنت بیانگر میزان انتقال دیتا در واحد زمان است اما پهنا بیانگر ظرفیت تعریف شده برای آن است. به همین دلیل هرگز پهنای بالای باند نمی تواند با افزایش سرعت اینترنت همراه باشد. به طور مثال افرادی که قصد دارند حجم بالایی از اطلاعات را در بازه زمانی مشخصی آپلود کنند، به پهنای باند بیشتری نیاز دارند. اما سرعت انتقال این داده ها به میزان سرعت اینترنت وابسته است.

انواع پهنای باند

انواع پهنای باند

پهنای باند دارای انواع مختلفی است که در ادامه به شرح آن‌ها پرداخته می شود.

bandwidth اختصاصی

همانگونه که از نام پهنای باند اختصاصی قابل استنباط است، این نوع تنها به یک شرکت و یا یک کاربر اختصاص دارد. استفاده از پهنای باند اختصاصی برای کاربر خود مزایایی همچون سرعت پایدار اینترنت، امنیت بالا و … را به همراه دارد. اما بدون شک هزینه پرداختی برای آن نیز به مراتب بیشتر از نوع اشتراکی آن است.

bandwidth اشتراکی

پهنای باند اشتراکی به صورت مشترک مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این پهنا با ظرفیت مشخص و تعریف شده ای در بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می­شود. همین امر موجب شده است که قیمت تمام شده آن پایین باشد. اما در کنار این بهای پایین لازم است به معایبی همچون امنیت پایین، افت سرعت و آسیب پذیری بالای آن نیز اشاره کرد. شرکت هایی که عملکرد آن‌ها به اینترنت وابسته است نمی­توانند گزینه‌ی مناسبی برای این نوع از پهنا باشند.

پهنای باند سایت چیست؟

پهنای باند سایت چیست؟

فعالیت تمامی سایت­ها به پهنای باند یا میزان ترافیک آنها وابسته است. وقتی یک سایت اطلاعات خود را آپلود می­کند، آن اطلاعات به روی هاست منتقل می­شوند. به میزان اطلاعاتی که در یک بازه زمانی مشخص به روی هاست جابجا می­شود، ترافیک سایت گفته می­شود.

چرا پهنای باند سایت مهم است؟

شرکت­های سرویس دهنده، پهنای باند متفاوتی را در اختیار سایت­ها قرار می­دهند. هر سایتی بنا بر حجم اطلاعاتی که قرار است به هاست منتقل کنند، حق انتخاب ظرفیت­های مختلفی را دارد. حال هر چقدر که ترافیک یک سایت بیشتر باشد، آن سایت قادر به انتقال حجم اطلاعات بیشتری است. بنابراین سایت­های پر مخاطب همچون سایت­های فروشگاهی باید ترافیک بالاتری را تهیه کنند زیرا میزان مراجعه کاربران به آنها زیاد است و آنها مجبورند به صورت روزانه حجم زیادی عکس و مطلب را به روی هاست منتقل کنند. لازم به ذکر است ناکافی بودن ترافیک یک سایت موجب از دسترس خارج شدن آن می­شود و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.

نحوه بررسی پهنای باند وب سایت

همانگونه که گفته شد اتمام پهنای باند می­تواند با متوقف شدن فعالیت­ سایت همراه باشد از این رو بررسی و چک مداوم آن الزامی است. در واقع قبل از رسیدن ترافیک به 20 درصد باید میزان آن افزایش یابد. اما برای بررسی ترافیک سایت لازم است به بخش دایرکت ادمین مراجعه صورت گیرد. در سمت چپ، منویی ظاهر می‌­شود که در آن می توان میزان ترافیک مصرفی و سقف تعریف شده برای آن را مشاهده کرد. همچنین به منظور بررسی و مشاهده جزئیات ترافیک می­توان به بخش خلاصه سایت در منوی دایرکت ادمین مراجعه کرد. با انتخاب لاگ­ها در قسمت آمارها منوی Bandwidth (MB) قابل مشاهده است. در روبروی این منو گزینه­ی details وجود دارد که با کلیک بر روی آن اطلاعات مورد نظر به نمایش درمی آید.

مقدار پهنای باند مصرفی اصولا توسط فاکتورهایی همچون حجم صفحات، تصاویر و ویدیوها اندازه­گیری می­شود. بنابراین اگر میزان ویدئو، عکس و … آپلود شده بالا باشد می­توان انتظار داشت که میزان ترافیک مصرفی نیز بالا باشد. به طور مثال سایت­هایی که کار آنها ارائه آموزش­ یا فروش نرم افزارهای مختلف است، به ترافیک بیشتری نیاز دارند.

پهنای باند نامحدود هاست چیست؟

پهنای باند نامحدود هاست چیست؟

پهنای باند نامحدود هاست در واقع به این امر اشاره دارد که برای هاست ترافیک مشخصی تعریف نشده است. این امر موجب می­شود که کاربر فارغ از میزان ترافیک مصرفی به فعالیت خود ادامه دهد. شرکت­هایی که حجم فعالیت آنها بسیار بالا است لازم است که به خرید هاست نامحدود روی بیاورند. خرید هاست با پهنای باند نامحدود مشمول خرید انواع هدست ها از جمله هاست وردپرس و هاست لینوکس می­شود. اما ویژگی­هایی هاست نامحدود که موجب متمایز شدن عملکرد آنها شده است به شرح زیر است:

  • بکاپ گیری روزانه از دیتابیس
  • نظارت و پشتیبانی 24 ساعته
  • فعال بودن بدون محدودیت
  • فعال بودن SSL
  • دارای گواهینامه رایگان امنیتی
  • امکان انتخاب یک قالب از بین قالب های رایگان

در خصوص پهنای باند نامحدود لازم است به این نکته اشاره شود که هیچ فضای دیسک و هاست نامحدودی به معنای واقعی آن وجود ندارد. در واقع منظور از نامحدود بودن در اختیار قرار دادن فضا دیسک و bandwidth مطابق با مصرف است. بنابراین لازم است در هنگام خرید هاست نامحدود به این نکته توجه شود که تا چه میزان امکان ارتقای فضای دیسک و حجم انتقال داده وجود دارد.

به منظور بررسی میزان باند مورد نیاز می­توان میزان آن را در طول یک ماه مورد رصد قرار داد. به طور مثال در اول ماه میزان ترافیک ثبت و در آخر ماه نیز مقدار آن مورد بررسی قرار گیرد. تفاوت این دو، میزان ترافیک مورد نیاز را نشان می­دهد. لازم به ذکر است باید به مقدار به دست آمده حدود 20 درصد افزوده شود زیرا اصولا فعالیت سایت زمانی که میزان ترافیک به 20 درصد مقدار نهایی می­رسد، متوقف می­شود.

زمانی که پهنای باند سایت تمام میشود چه اتفاقی می افتد؟

همانگونه که قبلا نیز گفته شد فعالیت یک سایت در گروی میزان پهنای باند خریداری شده برای آن است. مدیران سایت­ها به خوبی به این واقعیت واقف هستند که توقف حتی یک دقیقه­ای سایت آنها می تواند با عواقب جبران ناپذیر اعتباری و مالی همراه باشد. وقتی ترافیک یک سایت تمام می­شود، سایت از دسترس کاربران خارج می­شود. به عبارت دیگر کاربران دیگر نمی­توانند خرید خود را تکمیل و یا به مطلب مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، پر شدن فضای دیسک سایت روند افزودن مطالب را متوقف می­کند. با این تفاصیل اتمام ترافیک مصادف با توقف فعالیت سایت است. همین امر موجب شده است که بسیاری از مدیران سایت به استفاده از هاست نامحدود روی بیاورند تا به واسطه آن از دغدغه های خود بکاهند.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − یک =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو
آموزش لینوکس

نحوه ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو

همزمان با رشد برنامه یا وب‌سایت شما، ممکن است به نقطه‌ای برسید که کانفیگ فعلی سرور شما دیگر پاسخگو نباشد. اگر سرور وب و دیتابیس

yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست