خطاهای وصل شدن به VPS و راه‌حل آن‌ها!

خطاهای وصل شدن به VPS

یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان کار با سرور مجازی با آن مواجه شوید، خطاهای وصل شدن به VPS است. گاهی اوقات، برای حل این مشکل آزاردهنده باید زمان زیادی صرف کنیم تا بتوانیم یک اتصال قوی و ثابت داشته باشیم و کارمان را تمام کنیم.

در این مطلب ، می‌خواهیم مشکلات رایجی که باعث وصل نشدن به vps می‌شوند را بررسی کرده و راه حل‌هایی را برای هر یک از آن‌ها ارائه دهیم.

چرا نمی‌توانم به سرور مجازی خود متصل شوم؟

خطاهای وصل شدن به VPS

گاهی اوقات، حتی با خرید پرسرعت‌ترین سرورها نظیر سرور مجازی امارات نیز این احتمال وجود دارد که با قطعی جزئی روبرو شوید.

شاید با خودتان فکر می‌کنید که تنها دلیل بروز خطاهای وصل شدن به VPS و قطع اتصال، وجود مشکل در نرم افزار RDP یا Putty است؛ اما همیشه اینطور نیست. در برخی مواقع، عوامل فرعی مانند قطع اتصال اینترنت، وجود اختلال در سرورها به صورت سراسری، اختلال در سیستم عامل سرور و موارد دیگری می‌توانند باعث ایجاد اختلال و قطع شدن دسترسی به سرور شوند.

برای اینکه دسته‌بندی درستی داشته باشیم، مشکلات رایج سرور را با توجه به سیستم‌عامل آن شرح می‌دهیم. در ادامه، برای هر کدام از سیستم‌عامل‌های سرور ویندوز و لینوکس، علت احتمالی بروز خطاهای اتصال به vps و راه حل‌های این مشکلات را شرح می‌دهیم.

مشکلات رایج سرور مجازی ویندوز

رایج‌ترین دلایل ایجاد خطاهای وصل شدن به vps یا سرور مجازی ویندوز عبارتند از:

1. تکمیل نبودن مجوز‎ها Insufficient permission

گاهی اوقات، در زمان کار با بخش‌های خاصی از یک سرور مانند سرور مجازی ایران یا سایر کشورها، اتصال به سرور مجازی مختل شده و باید از طریق سرورهای ریموت دسکتاپ، تأیید برخی از مجوزها را به سرویس ترمینال بدهید. در اکثر موارد، اگر مجوز برای اتصال به منبع ریموت کافی نباشد، کاربر با خطاهایی با عنوان “Insufficient permission” روبرو می‌شود. این خطا معمولا در زمان کار با ویندوز 2016 رخ می‌دهد.

حل مشکل تکمیل نبودن مجوز ها

مرحله 1: ابزار Group Policy Object Editor را باز کرده و به مسیر زیر بروید:

Computer Configuration \ Windows Settings \ Security Settings \ Local Policies \ User Rights Assignment

خطاهای وصل شدن به VPS

مرحله‌ی 2: طبق تصویر بالا، بر روی “Allow log on through Remote Desktop Services” کلیک کنید.

مرحله‌ی 3: حال نوبت اضافه کردن مجوز‌های لازم است. برای این کار، بر روی “Add the essential” و سپس بر روی “OK” کلیک کنید.

2. تغییر پورت پیشفرض RDP

در برخی مواقع، ممکن است در زمان اتصال به سرور ویندوز از طریق پورت دیگری غیر از درگاه اصلی RDP، اتصالتان با سرور قطع شود. این مشکل به این دلیل رخ می‌دهد که فایروال شبکه که در جلوی سرور قرار دارد، فقط اجازه‌ی اتصال به پورت پیش‌فرض سرور را می‌دهد. در نتیجه، دسترسی به سرور محدود می‌شود.

حل مشکل پورت پیشفرض RDP

مرحله‌ی 1: اگر در لایه‌های شبکه یک فایروال وجود دارد، باید پورت Remote desktop را به حالت پیش فرض یعنی 3389 برگردانید.

مرحله‌ی 2: برای این کار، ابتدا ابزار Registry Editor را از پنجره‌ی ویندوز اجرا کنید و سپس با استفاده از آدرس زیر، می‌توانید به کلید شماره‌ی پورت دسکتاپ ریموت دسترسی داشته باشید:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp

خطاهای وصل شدن به VPS

مرحله‌ی 3: کلید شماره‌ی پورت را باز کرده و گزینه‌ی “Base” را به “DECIMAL” تغییر دهید. پس از اعمال تغییرات، در کادر خالی value data مقدار 3389 را وارد کنید. پس از کلیک بر روی “OK” باید سیستم خود را دوباره راه‌اندازی (ریستارت) کنید.

3. محدودیت دسترسی چند کاربر به سرور

در صورتی که یک نام کاربری مشابه کاربر دوم دارید و یا می‌خواهید از تعداد کاربران بیشتری استفاده کنید و ارائه‌دهنده‌ی خدمات سرور شما دسترسی به کاربران بیشتر را محدود کرده است، RDP به شما چنین هشداری می‌دهد:

“Another user is connected to the remote, so you will lose your connection. Try connecting again, or contact your network administrator or technical support group.”

حل مشکل دسترسی دوکاربره

مرحله‌ی 1: ابتدا، در سرور خود به آدرس زیر بروید:

All Programs > Administrative Tools > Remote Desktop Services > Remote Desktop Session > Host configuration

مرحله‌ی 2: پس از وارد‎شدن به آدرس بالا، باید تنظیمات را برای گزینه‌ی “each user to a single session” به “NO” تغییر دهید.

توجه: اگر پس از انجام این‌کار، باز هم با خطاهای وصل شدن به VPS مواجه می‌شوید، باید با شرکت ارائه‌دهنده خدمات سرور تماس بگیرید.

4. مصرف پهنای باند اضافی

در زمان کار با RDP ممکن است برخی از برنامه‌ها به پهنای باند بیشتری نیاز داشته باشند. زمانی که پهنای باند کم باشد، سرعت اینترنت کاهش می‌یابد و این احتمال که ارتباط با سرور قطع شود وجود دارد. در چنین شرایطی، مجبور می‌شوید که سرویس یا برنامه را دوباره بر روی سرور اجرا کنید.

حل مشکل مصرف پهنای باند اضافی

مرحله‌ی 1: برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید و ممکن است پهنای باند زیادی مصرف کنند را ببندید. معمولا، استفاده از وضوح بالا برای نمایشگر یا کنتراست رنگ کمتر و در کل غیر‎فعال کردن ویژگی‌های بصری می‌تواند به بالا‎بردن سرعت اتصال کمک کند.

مرحله‌ی 2: با دسترسی به هدر experience و display در RDP می‌توانید تنظیمات performance را تغییر دهید و یا تیک‌ها را بردارید تا سرعت اتصال‌تان افزایش یابد.

خطاهای وصل شدن به VPS

مشکلات رایج سرور مجازی لینوکس

در این قسمت، با دلایل اصلی‌ای که باعث ایجاد مشکلات اتصال به VPS در سرور مجازی لینوکس می‌شوند، آشنا می‌شویم. مشکل اتصال به سرور در توزیع های لینوکس، ممکن‌‎است به دلایل زیادی رخ دهد. با اینکه موارد و مشکلات فرعی، معمولا بر روی اتصال RDP تاثیر می‌گذارند، اما در سرور‌های لینوکس، اکثر خطاهای مربوط به اتصال سرور به موجب خود برنامه‌ی Putty است.

بیایید به سراغ دلایل بروز این مشکل و راه حل‌های آن برویم.

1. نمایش یک صفحه‌ی خالی بر روی putty در زمان تلاش برای ورود به سیستم (SSH)

در این مورد، معمولا خطایی با این عنوان “PuTTY Network Error: Software caused connection abort” را مشاهده می‌کنید که می‌گوید دلیل قطع شدن سرور، نرم افزار است. این خطا معمولا بر اتصال سرور با توزیع CentOS و در زمانی که صفحه‌ی درج شده در putty برای مدت زمان طولانی بیکار می‌ماند، رخ می‌دهد. برای رفع خطاهای اتصال SSH به VPS دستورالعمل زیر را دنبال کنید.

حل مشکل نمایش صفحه‌ی خالی

مرحله‌ی 1: در صورتی که می‌خواهید از بروز این خطا جلوگیری کنید، باید به عنوان یک کاربر روت (root) فایل sshd_config را طبق دستور‎العمل زیر ویرایش کنید.

مرحله‌ی 2: فایل ClientAliveInterval file را با استفاده از دستور VIM یا دستور NANO پیدا کنید. برای تغییر مقدار ClientAliveInterval file و تنظیم آن بر روی 60، از دستورات زیر استفاده کنید:

vim /etc/ssh/sshd_config

nano /etc/ssh/sshd_config

مرحله‌ی 3: سرور را مجددا راه اندازی کنید.

سپس، برای CentOS 7 دستور زیر را اجرا کنید:

systemctl restart sshd.service

و برای CentOS 5/ 6 و RHEL 5/ 6 دستور زیر را اجرا کنید:

service sshd restart

توجه: با استفاده از دستورات بالا، فاصله‌ی زمانی را بر روی 60 ثانیه تنظیم می‌کنیم. یعنی اگر دوباره برای مدت زمان مشخصی بی‌کار باشیم، سرور اتصال را در 60 ثانیه از سر می‌گیرد و در صورتی که هیچ داده یا پاسخی از کلاینت دریافت نشد، اتصال سرور قطع می‌شود و خطای تایم اوت نمایش داده می‌شود.

2. خطاهای Putty Fatal در خط 11

این خطاها حاوی محتواهای زیر هستند:

 ” agent forwarding is required to connect using a public key via SSH TCP” 
یا
 “public-key authentication is not permitted via SSH TCP” 

این خطا معمولا در سرور‌های دارای توزیع لینوکس دبیان و در زمانی که احراز هویت با کلید عمومی برای سرویس TCP فعال نباشد و یا Putty برای اجازه‌ی agent forwarding پیکربندی نشده باشد، نمایش داده می‌شوند.

حل خطاهای Putty Fatal در خط 11

مرحله‌ی 1: برای حل این مشکل، می‌توانیم گزینه‌ی “allow agent forwarding” را فعال کنیم. برای اینکار، باید از آدرس زیر برای putty استفاده کنیم و گزینه‌ی agent forwarding را فعال کنیم:

Connection > SSH > Auth> Allow agent forwarding

مرحله‌ی 2: برای خطای اخطار دوم نیز باید سرویس TCP را باز کرده و گزینه‌ی “public-key authentication” را بررسی یا فعال کنید.

3. اتصال به vps چندبار متوالی

معمولا زمانی که سعی می‌کنید پس از چندین بار متوالی به سرور لینوکس متصل شوید، خطاهای وصل شدن به VPS را دریافت می‌کنید. دلیل بروز این خطا این است که برنامه‌های امنیتی مبتنی بر لینوکس مانند Fail2Ban و LFD، برخی از IP‌ها را مسدود می‌کنند تا از حملات بروت فورس جلوگیری کنند. به عنوان مثال، زمانی که ابزار ایمیل، ابزار FTP و یا ابزار SSH جزئیات ورود نامناسبی را نشان می‌دهند، IP در لیست مسدودی برنامه‌های امنیتی مبتنی بر لینوکس ذخیره می‌شود.

حل مشکل وصل شدن چندباره

مرحله‌ی 1: مجددا وارد سیستم شوید. در صورتی که سرویس‌های امنیتی به اشتباه IP شما را برای جلوگیری از حملات بروت فورس مسدود کرده باشند، با ورود مجدد، ممکن است مشکل حل شود.

مرحله‌ی 2: اگر IP کلاینت همچنان مسدود شده باشد، باید با ارائه دهنده خدمات سرور تماس گرفته و از آن‌ها بخواهید که گزارش فایروال را بررسی کرده و در صورت نیاز، جزئیات ورود به سیستم را بازنشانی کرده و خطا را برطرف کنند.

4. خطای اتمام زمان اتصال putty

گاهی اوقات، ممکن است با خطایی با عنوان “PuTTY Network Error: Connection timed out” روبرو شوید. برای حل این مشکل، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.

حل خطای اتمام زمان اتصال putty

مرحله‌ی 1: “PuTTY general configuration” را باز کنید.

مرحله‌ی 2: در قسمت چپ Category list گزینه‌ی “Connection” را انتخاب کنید.

مرحله‌ی 3: در فیلد “Seconds between keepalives (0 to turn off)” عدد 20 را وارد کنید.

مرحله‌ی 4: تیک قسمت “Enable TCP keepalives (SO_KEEPALIVE option)” را بزنید.

توجه: با انجام مراحل بالا، سرویس پس از هر بار زمان مشخص شده برای قطع شدن سرور، بیکار می‌ماند. یعنی هر 20 ثانیه یکبار تجدید می‌شود و اتصال ثابت می‌ماند.

جمع‌بندی

در این مقاله، به بررسی دلایل احتمالی خطاهای وصل شدن به VPS در ویندوز و لینوکس پرداختیم و سعی کردیم با بیانی ساده، راه‌حل‌های این مشکلات را به شما عزیزان توضیح دهیم. در صورتی که سرور مجازی خود را از مبین هاست تهیه کرده‌اید و با خطای اتصال به VPS مواجه می‌شوید اما موفق به رفع خطا با استفاده از راه حل‌های ارائه شده نشده‌اید می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز با کارشناسان پشتیبانی ما تماس بگیرید تا شما را تا رفع خطا راهنمایی کنند.

سوالات متداول:

آیا وقتی سرور لینوکس قطع است، برنامه‌های در حال اجرا از کار می‌افتند؟

بله. تمامی اطلاعاتی که در آن زمان داشتید حذف می‌شوند و باید دوباره انجام شوند. برای جلوگیری از از‎دست‎رفتن اطلاعات پس از قطع شدن سرور، می‌توانید پس از نصب نرم افزار یا بسته‌ای که نصب آن زیاد طول می‌کشد، با ارائه دهنده خدمات سرور تماس بگیرید و درخواست کنید تا فرایند نصب را ذخیره کنند. بدین صورت، در صورت بروز مشکل، نیازی به نصب مجدد پکیج یا نرم افزار ندارید.

پس از به حداقل رساندن صفحه اتصال سرور در گوشی‌های هوشمند، برای جلوگیری از قطع شدن سرور چه کنیم؟

در برخی از گوشی‌های هوشمند اندرویدی، در زمانی که به سرور متصل هستید، اگر صفحه‌ی اتصال سرور را به حداقل سایز ممکن برسانید یا کوچکتر کنید، اتصال سرور قطع می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید یک صفحه‌ی مجازی ایجاد کنید و اتصال به سرور را در آن صفحه به صورت جداگانه نگه دارید تا دیگر نیازی به کوچک‌تر ‎کردن صفحه نداشته باشید.

امتیاز شما به این مطلب
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو
آموزش لینوکس

نحوه ساخت دیتابیس ریموت در اوبونتو

همزمان با رشد برنامه یا وب‌سایت شما، ممکن است به نقطه‌ای برسید که کانفیگ فعلی سرور شما دیگر پاسخگو نباشد. اگر سرور وب و دیتابیس

yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست