کنترل پنل Plesk و نحوه کار با آن

کنترل پنل Plesk چیست و آیا ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟ اگر می‌خواهید سرورها و برنامه‌های کاربردی را در فضای ابری بسازید، ایمن کنید، اجرا کنید و مقیاس بندی کنید، به یک کنترل پنل برای برآورده کردن تمام نیازهای فناوری اطلاعات خود نیاز دارید، این همان‌جایی است که کنترل پنل Plesk پا به میدان رقابت می‌گذارد.

کنترل پنل که به‌عنوان پنل مدیریت نیز شناخته می‌شود و به شما امکان می‌دهد تمام پارامترها، تنظیمات، تنظیمات و نصب ابزارها و برنامه‌های شخص ثالث مختلف را برای میزبانی وب و دامنه‌های خود مدیریت کنید. قبل از اینکه در رابطه با کنترل پنل پلسک باشما به گفتگو بپردازیم ابتدا اجازه دهید دلیل نیاز به یک کنترل پنل حرفه‌ای را بررسی کنیم. پس باما همراه باشید.

دلیل نیاز به کنترل پنل چیست؟

دلیل نیاز به کنترل پنل چیست؟

کنترل پنل هاست یک ابزار ضروری برای مدیریت منابع IT مانند سرورها، وب‌سایت‌ها، دامنه‌ها و غیره است. ازآنجایی‌که عملکردهای اداری را از طریق یک رابط گرافیکی متمرکز می‌کنند (در غیر این صورت باید از طریق ترمینال خط فرمان پیکربندی شود) آن‌ها در پیکربندی‌ها و مدیریت‌های میزبانی استاندارد بسیار محبوب شده‌اند. به‌طور خلاصه، آن‌ها تنظیمات و هرگونه تغییر را بسیار در دسترس تر می‌کنند. کنترل پنل‌ها در سال‌های اخیر توسعه‌یافته‌اند و به همه این امکان را می‌دهند که وب سرورهای خود را با یک رابط کاربرپسند و بدون دانش عمیق کامپیوتری مدیریت کنند.

امروزه برخی از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی وب کنترل پنل خود را ارائه می‌دهند که ممکن است در ابتدا بسیار راحت به نظر برسد. بااین‌وجود، آن‌ها گاهی محدود هستند و اغلب فاقد قابلیت‌ها و ابزارهای موردنیاز برای استفاده پیشرفته‌تر و حرفه‌ای‌تر هستند. به همین دلیل است که برخی از شرکت‌های حرفه ای کنترل پنل خود را توسعه داده و ارائه می‌دهند. کنترل پنل Plesk بدون شک یکی از معروف‌ترین و مشهورترین نمونه‌های آن در بین توسعه‌دهندگان و مدیران وب است.

کنترل پنل پلسک چیست؟

Plesk یک کنترل پنل محبوب، موردتوجه و معتبر است که برای کمک به متخصصان فناوری اطلاعات در مدیریت وب، DNS، ایمیل و سایر خدمات از طریق یک رابط کاربری گرافیکی جامع و بصری طراحی‌شده است.
این شرکت اولین نسخه کنترل پنل Plesk را در سال 2001 منتشر کرد و از آن زمان، آن‌ها در حال ارائه اصلاحات و به‌روزرسانی‌ها و توسعه بیشتر محصول خود برای تبدیل‌شدن به یک استاندارد واقعی در صنعت میزبانی وب هستند. نصب و استفاده آسان پنل Plesk به شما این امکان را می‌دهد که از ابزارها و قابلیت‌هایی برای مدیریت هاست خود با کوچک‌ترین جزئیات و دردسری استفاده کنید.

کاربردهای کنترل پنل Plesk

یک کنترل پنل دارای مجموعه گسترده‌ای از ویژگی‌ها برای مدیریت حرفه‌ای است، اما برخی از ابزارها و تنظیمات بسته به نرم‌افزار و نسخه نصب‌شده می‌توانند متفاوت باشند. بااین‌حال، عملکردهای اصلی یک کنترل پنل پلسک عبارت‌اند از:

  • مدیریت DNS و دامنه
  • خدمات ایمیل با تنظیمات پروتکل و حساب
  • کنترل و مدیریت پایگاه داده
  • کنترل، مدیریت و مدیریت حساب
  • خدمات پشتیبان گیری
  • مدیریت گواهی‌های TLS/SSL
  • قابلیت نظارت و گزارش دهی کامل
  • سفارشی‌سازی با سرورهای جدید و برنامه‌ها و خدمات شخص ثالث
  • و…

بهترین کنترل پنل های حرفه‌ای برخی از ویژگی‌های پیشرفته مانند چندین سرور خصوصی مجازی (VPS) یا دسترسی کامل به سیاست‌های امنیتی و فایروال‌های وب‌سایت را اضافه می‌کنند و پلسک در این رابطه به خوبی توسعه داده شده است.

ویژگی‌های اصلی کنترل پنل Plesk

کنترل پنل Plesk به‌عنوان یک رهبر جهانی در جایگاه خود، شامل بسیاری از تنظیمات و عملکردهای اساسی بوده و بسیار سودمند است. در پلسک توسعه‌دهندگان می‌توانند بسیاری از برنامه‌ها را نصب کنند و همچنین از یک SDK برای ایجاد برنامه‌های سفارشی‌شده استفاده کنند.

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های پلسک عبارت‌اند از:

  • جعبه‌ابزار وردپرس: نصب و راه‌اندازی وردپرس را به‌راحتی مدیریت و نگهداری کنید
  • جابجایی دامنه‌ها بین اشتراک‌ها: دامنه‌ها را بین اشتراک‌ها تغییر دهید
  • PageSpeed ​​از پیش کامپایل شده: ماژول PageSpeed ​​یکپارچه در وب سرور NGINX
  • آخرین پشتیبانی PHP: آخرین نسخه PHP 8.1.1 در کنترل پنل Plesk موجود است
  • کیت تعمیر: پلسک دارای تجزیه‌وتحلیل خودکار خطا و تعمیر است
  • ویژگی‌های امنیتی: mod_security: fail2ban، http2 به‌طور خودکار از قبل در پلسک نصب‌شده است
  • SNI برای خدمات پستی: یک گواهی TLS/SSL جداگانه می‌تواند برای هر دامنه اضافه شود
  • مدیر فایل بهبودیافته: آپلود انبوه، استخراج فایل‌های فشرده، عملکرد جستجو
  • حساب‌های مدیریت اضافی: در کنترل پنل Plesk حقوق فردی را می‌توان به مدیران اختصاص داد.

مزایای استفاده از پلسک

کنترل پنل Plesk مزایای بسیار زیادی به همراه دارد که پنج دلیل زیر از اصلی‌ترین دلایل برای خرید هاست با این کنترل پنل هستند:

1- یک داشبورد برای یک نمای کلی بهینه‌شده

داشبورد بهینه‌شده پلسک یک فضای واحد را برای مدیریت چندین سرور، پروژه‌ها، حقوق حساب و خدمات در اختیار شما قرار می‌دهد و این از طریق یک رابط ساده مبتنی بر وب با استفاده محدود از CPU و RAM انجام می‌شود.

2- کد نویسی و استقرار ساده

در کنترل پنل پلسک کیت کامل توسعه نرم‌افزار (SDK) و طیف گسترده‌ای از برنامه‌های افزودنی شخص ثالث در دسترس هستند. شما می‌توانید چندین شاخه را در یک مخزن ایجاد کنید و با استقرار خودکار آن‌ها از مخزن Git محلی یا سرویس‌های راه دور مانند GitHub، Bitbucket یا Travis، آن‌ها را در دسترس قرار دهید.

3- کانال فروش مقیاس‌پذیر

در پلک توابع پشتیبان گیری توسعه‌یافته در سطح سرور، مشتری و سایت بر اساس معماری بهینه‌سازی شده برای کانال فروشنده اجرا می‌شود. این ویژگی آن را بسیار مقیاس‌پذیر می‌کند و می‌توان از آن برای مدیریت هزاران دامنه استفاده کرد.

4- امنیت برای ابر

با کنترل پنل Plesk می‌توانید سرورهایی را که مدیریت می‌کنید تنها با چند کلیک در دسترس قرار دهید و مدیریت سرور ابری را خودکار کنید. این نرم‌افزار دارای بالاترین سطح امنیتی برای امنیت سرور است و از راه‌حل‌های شخص ثالث مانند قوانین Atomicore ModSecurity، CloudFlare Server Shield و Patchman نیز پشتیبانی می‌شوند.

5- سازگاری بی‌نظیر

نصب پلسک در ویندوز بسیاری از توزیع های لینوکس و ویندوز امکان پذیر است و برای راه‌اندازی شبکه‌های شخصی‌سازی‌شده نیز مناسب است. Apache، NGINX و Litespeed و OP هایی مانند Debian، Ubuntu، CentOS، Red Hat Linux و CloudLinux در پلسک پشتیبانی می‌شوند.

به صورت کلی پلسک در سرور ویندوز، سرور لینکوس و حتی سرور مجازی ویندوز نیز به خوبی جواب داده است.

معایب کنترل پنل پلسک

  • سوابق امنیت: حتی اگر پلسک در پذیرش و رفع آسیب‌پذیری‌های امنیتی کار بزرگی انجام داده باشد باز هم نگرانی‌های امنیتی از معایب آن است و سابقه نگرانی‌های امنیتی در آن وجود دارد.
  • شتیبان گیری و بازیابی: پلسک خیلی کارها را بهتر از رقبای خود انجام می‌دهد اما در این عملکرد حیاتی چندان خوب عمل نمی‌کند.
  • غیر رایگان: پلسک کنترل پنلی غیر‌رایگان است و برای استفاده از آن نیاز به خرید لایسنس پلسک به صورت ماهانه یا سالیانه است.

بخش‌های اصلی کنترل پنل Plesk

بخش‌های اصلی کنترل پنل Plesk

کنترل پنل پلسک از بخش‌های مختلفی تشکیل‌شده است که اصلی‌ترین بخش‌های آن عبارت‌اند از:

  • Website & domain
  • Mail
  • Application
  • File
  • Database
  • Statistics
  • User
  • Account

Website & domain

پلسک از سرورهای وب برای میزبانی وب و مدیریت وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. کنترل پنل Plesk برای لینوکس از سرور HTTP Apache (http://httpd.apache.org/) استفاده می‌کند که برای عملکرد بهتر با سرور پراکسی معکوس nginx تکمیل‌شده است. پلسک برای ویندوز از سرور IIS HTTP (http://www.iis.net/) استفاده می‌کند.

بخش Mail

به‌طور پیش‌فرض، Plesk شما با یک سرور ایمیل کار می‌کند که به شما امکان می‌دهد خدمات ایمیل را در همان دستگاهی که وب‌سایت‌ها را روی آن میزبانی می‌کنید، اجرا کنید.

برنامه‌های کاربردی وب

پلسک دو نوع برنامه را ارائه می‌دهد:

  • برنامه‌هایی که مستقیماً روی یک وب‌سایت نصب می‌شوند (مانند پلت ی وردپرس یا سیستم مدیریت محتوای جوملا).
  • برنامه‌هایی که برای نصب نیازی به وب‌سایت ندارند. این‌ها معمولاً برنامه‌های خارجی هستند که درجایی از وب قرار دارند و فقط پیوندی به خدمات خود ارائه می‌دهند (مانند سرویس کنفرانس ویدیویی iMind یا OfficeDrive و…).
    برنامه‌ها می‌توانند رایگان یا تجاری باشند.

پایگاه داده

پلسک به سرورهای پایگاه داده برای ذخیره پایگاه‌های اطلاعاتی خود، پایگاه‌های داده‌ای که توسط اجزای خود استفاده می‌شود (به‌عنوان‌مثال پایگاه‌های داده برای سرویس پست الکترونیکی) و پایگاه‌های داده‌ایجادشده توسط میزبانی وب‌سایت‌های مشتریان و برنامه‌های APS (به‌عنوان‌مثال، پایگاه داده وردپرس) نیاز دارد.

کنترل پنل Plesk از محبوب‌ترین موتورهای پایگاه داده پشتیبانی می‌کند و با ابزارهای مدیریت پایگاه داده مربوطه ارسال می‌شود. Plesk می‌تواند با سرورهای پایگاه داده‌ای که در همان سرور با Plesk یا روی یک ماشین راه دور قرار دارند کار کند.

آموزش پلسک

این بخش شامل آموزش کار با کنترل پنل Plesk است. این بخش شامل معرفی روش های ساخت وب‌سایت در پلسک، ایجاد یک پایگاه داده و یک حساب ایمیل و همچنین یاد گرفتن نحوه مدیریت رکوردهای DNS است.
مرحله 1. ایجاد اولین وب‌سایت با کنترل پنل پلسک

برای راه‌اندازی اولین وب‌سایت خود، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ثبت‌ دامنه
  • اضافه کردن نام دامنه در پلسک
  • ایجاد وب‌سایت

افزودن نام دامنه در پلسک

اگر مشتری شرکت میزبانی وب هستید، احتمالاً ارائه‌دهنده شما قبلاً اولین دامنه شمارا برای شما اضافه کرده است. اگر این کار را نکرده‌اند، با ارائه‌دهنده خود تماس بگیرید. اگر یک مدیر وب هستید که از نمای Power User استفاده می‌کنید، اولین اشتراک خود را در طول راه‌اندازی اولیه Plesk پیکربندی کرده‌اید. افزودن یک دامنه در کنترل پنل Plesk به شما امکان می‌دهد محتوا را آپلود کنید، از Presence Builder استفاده کنید یا یک سیستم مدیریت محتوا نصب کنید. شما هر زمان بخواهید می‌توانید دامنه‌های بیشتری اضافه کنید.

نحوه ایجاد و آپلود سایت در کنترل پنل Plesk

نحوه ایجاد و آپلود سایت در کنترل پنل Plesk

سه‌راه برای ایجاد وب‌سایت در کنترل پنل Plesk شما وجود دارد. هرکدام مزایا و معایب خود رادارند. در اینجا خلاصه‌ای کوتاه از هر سه‌راه آمده است:

  • طراحی سایت سفارشی. این گزینه تضمین می‌کند که دقیقاً به آنچه می‌خواهید خواهید رسید. بااین‌حال، این روش پرهزینه است. طراح وب فایل‌هایی را که برای آپلود در حساب هاست خود نیاز دارید در اختیار شما قرار می‌دهد و می‌توانید فایل‌های مربوطه را با استفاده از FTP یا File Manager به هاست خود انتقال دهید.
  • استفاده از Presence Builder. ابزار Presence Builder که همراه با Plesk ارائه می‌شود، به شما امکان می‌دهد تا با استفاده از یک رابط گرافیکی وب‌سایت خود را ایجاد کنید. می‌توانید از یکی از قالب‌های ارائه‌شده برای ایجاد یک وب‌سایت حرفه‌ای در عرض چند دقیقه استفاده کنید.
  • استفاده از سیستم مدیریت محتوا. سیستم‌های مدیریت محتوا (به‌اختصار CMS) برنامه‌های شخص ثالثی هستند که به شما امکان ایجاد و نگهداری یک وب‌سایت را می‌دهند. آن‌ها بسیار متنوع هستند و با تعداد زیادی افزونه اختیاری عرضه می‌شوند. CMS در مقایسه با Presence Builder درجه بیشتری از سفارشی‌سازی را ارائه می‌دهد اما دانش فنی بیشتری می‌خواهد.

مرحله 2. ایجاد پایگاه داده در پلسک

مرحله 2. ایجاد پایگاه داده در پلسک

پایگاه داده‌ها ساختارهای رابطه‌ای هستند که برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌شوند. پایگاه داده‌ها در میزبانی وب مدرن ضروری هستند و اکثر CMS های محبوب برای کار کردن به پایگاه داده نیاز دارند. کنترل پنل Plesk از سرورهای پایگاه داده MySQL، MSSQL و PostgreSQL پشتیبانی می‌کند و شمارا قادر می‌سازد تا به پایگاه‌های داده اضافه، حذف و دسترسی داشته باشید و همچنین کاربران پایگاه داده را مدیریت کنید.

اگر وب‌سایت شما نیازی به پایگاه داده ندارد، برای یادگیری نحوه ایجاد یک حساب ایمیل در پلسک به مرحله بعدی بروید.

برای ایجاد پایگاه داده و کاربر پایگاه داده:

به Databases > Add Database بروید. طبق تصویر زیر:

مرحله 3. ایجاد حساب ایمیل در پلسک

مرحله 3. ایجاد حساب ایمیل در پلسک

سرویس پست الکترونیکی یا به زبان عامیانه ایمیل کاربران اینترنت را قادر می‌سازد تا برای یکدیگر پیام‌های ایمیل ارسال کنند. کنترل پنل Plesk می‌تواند به‌عنوان سرور ایمیل شما عمل کند. همچنین شمارا قادر می‌سازد تا حساب‌های ایمیل ایجاد کرده و آن‌ها را مدیریت کنید، ازجمله انجام تعدادی از عملیات‌های رایج مرتبط با نامه. چنین عملیاتی شامل تغییر رمز عبور یک حساب ایمیل، فعال کردن پاسخ‌های خودکار و غیره است.

اگر نیازی به ایجاد یک حساب ایمیل ندارید، به مرحله بعدی بروید تا یاد بگیرید چگونه یک رکورد DNS سفارشی در Plesk اضافه کنید.

برای ایجاد یک حساب ایمیل، به Mail > Create Email Address بروید. طبق تصویر زیر:

مرحله 4. نحوه تنظیم DNS Record در پلسک

مرحله 4. نحوه تنظیم DNS Record در پلسک

سوابق DNS برای تسهیل ترجمه نام دامنه و کمک به بازدیدکنندگان برای دسترسی به وب‌سایت شما به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. هنگامی‌که یک دامنه در کنترل پنل Plesk ایجاد می‌شود، تمام رکوردهای DNS لازم به‌طور خودکار اضافه می‌شوند. بااین‌حال، Plesk همچنین به شما امکان می‌دهد تا رکوردهای DNS سفارشی را اضافه کنید.

  • اگر نیازی به ایجاد یک رکورد DNS سفارشی ندارید، به مرحله بعدی بروید تا یاد بگیرید چگونه از وب‌سایت خود در کنترل پنل پلسک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • برای افزودن یک رکورد DNS سفارشی به منطقه DNS دامنه، به Websites & Domains > DNS Settings > Add Record بروید. طبق تصویر زیر:
  • مرحله 5. پشتیبان گیری از وب‌سایت در کنترل پنل پلسک
  • همیشه توصیه می‌شود در صورت آسیب دیدن یا از بین رفتن پیکربندی یا محتوای وب‌سایت خود، یک نسخه پشتیبان از وب‌سایت خود نگه‌دارید.
  • اگر نیازی به پشتیبان گیری از وب‌سایت خود ندارید، به مرحله بعدی بروید تا نحوه تغییر رمز عبور و خروج از پلسک را یاد بگیرید.
  • برای دسترسی به عملکرد پشتیبان گیری در کنترل پنل پلسک، موارد زیر را انجام دهید:
  • اگر مشتری میزبانی هستید، به Websites & Domains > Backup Manager > Backup بروید.
  • اگر مدیر سرور هستید و از نمای قدرتمند کاربر استفاده می‌کنید، به Backup Manager > Back Up
    بروید.

مرحله 6. تغیر رمز عبور در پلسک و خروج از آن

اگر مشتری میزبانی وب هستید، احتمالاً رمز عبوری که برای ورود به پلسک استفاده می‌کنید توسط ارائه‌دهنده هاست شما برای شما تنظیم‌شده است. برای تغییر آن، نشانگر ماوس خود را روی نام کاربری که در بالای صفحه قرار دارد ببرید و روی ویرایش نمایه کلیک کنید.

اکنون‌که تمام وظایف موردنظر را انجام داده‌ایم، زمان خروج از کنترل پنل Plesk است. نشانگر ماوس خود را روی نام کاربری خود که در بالای صفحه قرار دارد قرار دهید و روی Log out کلیک کنید.

مرحله7. نصب SSL در کنترل پنل Plesk

برای نصب SSL در پلسک کافی است که مراحل زیر را بروید:

  • مرحله 1 – وارد cPanel شوید و وضعیت SSL/TLS را انتخاب کنید.
  • مرحله 2 – مطمئن شوید که کادرها برای دامنه‌ها/زیر دامنه‌هایی که می‌خواهید SSL برای آن‌ها داشته باشید علامت زده شده و روی Run AutoSSL کلیک کنید.

ممکن است مجبور باشید 1 ساعت صبر کنید تا نرم افزار اعتبار سنجی کامل شود و SSL رایگان اعمال شود.

 

سؤالات متداول:

تفاوت کنترل پنل پلسک و سی پنل در چیست؟

یک تفاوت عمده بین کنترل پنل های میزبانی وب Plesk و cPanel این است که Plesk در هر دو توزیع سرور ویندوز و لینوکس در دسترس است. سی پنل فقط بر روی سیستم‌عامل‌های لینوکس موجود است. همچنین پلسک از NGINX & Apache استفاده می‌کند ولی سی پنل فقط از Apache.

آیا پلسک تنها روی ویندوز قابل‌استفاده است؟

خیر، یکی از ویژگی‌های مهم کنترل پنل پلسک که آن را نسبت به سایر رقبا متمایز می‌کند قابلیت استفاده در سرورهای ویندوز و لینوکس است.

آیا پلسک رایگان است؟

پلسک یک سرویس آنلاین و کنترل پنلی غیر‌رایگان است؛ یعنی اگر قصد دارید از آن استفاده کنید، باید ماهانه یا سالانه لایسنس بخرید.

نتیجه‌گیری

کنترل پنل Plesk یک گزینه قدرتمند برای مدیریت سرور میزبانی وب شما است و دارای ویژگی‌های بسیار مفیدی است. این کنترل پنل انعطاف‌پذیری و قدرتی را ارائه می‌دهد که مدیریت هر تعداد وب‌سایت را بسیار آسان می‌کند. پلسک یک رابط بصری ساده دارد و امروزه از آن به‌عنوان محبوب‌ترین کنترل پنل یاد می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست