روش تغییر پسورد vps؛ چگونه رمز سرور خود را تغییر دهیم؟‌

تغییر پسورد vps

سرور مجازی (VPS) یک ماشین مجازی است که روی یک سرور فیزیکی اجرا می‌شود و ضمن ارائه کنترل کامل سیستم عامل، منابع اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهد. VPS یک گزینه عالی برای میزبانی وب سایت‌ها، برنامه‌ها یا سایر خدمات آنلاین است که به عملکرد، امنیت و مقیاس پذیری بالا نیاز دارند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلف نیاز به ایجاد یکسری تغییرات در VPS خود داشته باشید. این کار ممکن است به خاطر ارتقاء به یک پلن بهتر، تغییر ارائه دهنده، تغییر لوکیشن، تغییر سیستم عامل یا هر دلیل دیگری انجام شود. در این مقاله، ما روش تغییر پسورد VPS در لینوکس و ویندوز را آموزش می‌دهیم و مزایای تغییر پسورد VPS را نیز توضیح می‌دهیم. برای اطلاع از روش تغییر پسورد VPS تا انتها ما را دنبال کنید.

چرا باید پسورد سرور مجازی خود را تغییر دهیم؟

پیش از اینکه روش تغییر پسورد VPS در ویندوز و لینوکس را توضیح دهیم، دلایل این کار و مزایایی که به دنبال دارد را بررسی می‌کنیم. تغییر پسورد در سرور مجازی بسته به اهداف و نیازهای شما، مزایای مختلفی دارد که در ادامه، برخی از آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

۱.عملکرد بهتر

با تغییر پسورد سرور مجازی ویندوز یا لینوکس خود، می‌توانید عملکرد CPU، RAM، هارد، پهنای باند یا منابع دیگری که سرعت و امنیت وب سایت یا برنامه شما را بهبود می‌بخشند، ارتقاء دهید. همچنین، در صورت ایجاد تغییرات گسترده‌تر، می‌توانید سروری انتخاب کنید که به مخاطبین هدف شما نزدیک‌تر باشد. این کار، منجر به کاهش تاخیر (Latency) سرویس و بهبود تجربه کاربرانی می‌شود که از وب سایت یا اپلیکیشن شما استفاده می‌کنند.

 ۳.امنیت بیشتر

با تغییر پسورد سرور مجازی لینوکس یا ویندوز خود، می‌توانید ویژگی‌های امنیتی بیشتری مانند فایروال، آنتی ویروس، SSL، DDoS و قابلیت بکاپ‌گیری را به وب سایت یا اپلیکیشن خود اضافه کنید. همچنین، می‌توانید سروری را انتخاب کنید که ایزوله‌تر باشد و در برابر حملات یا تداخل سایر کاربران روی همان سرور فیزیکی آسیب‌پذیری کم‌تری داشته باشد.

۴.انعطاف پذیری بیشتر

با تغییر پسورد سرور مجازی ایران یا هر لوکیشن دیگری که استفاده می‌کنید، می‌توانید امکانات، قابلیت‌ها و گزینه‌های شخصی سازی بیشتری برای سیستم عامل، نرم افزار یا پیکربندی خود دریافت کنید. با تغییر پسورد در سرور مجازی می‌توانید پلن یا طرحی را انتخاب کنید که از پلتفرم دلخواه شما، چه ویندوز باشد و چه لینوکس، پشتیبانی کند. به این ترتیب، به راحتی می‌توانید هر اپلیکیشن یا ابزاری که مد نظر دارید را روی سرور خود نصب کنید. یکی دیگر از مزایای تغییر پسورد در سرور مجازی این است که به شما اجازه می‌دهد تنظیمات سرور خود را هر زمانی که خواستید، بدون اینکه روی سایر کاربران سرور فیزیکی تاثیر بگذارد، تغییر دهید.

۵.صرفه جویی در هزینه‌ها

آخرین دلیل که باعث شده ما روش تغییر پسورد VPS را توضیح دهیم، این است که با انجام این کار، خدمات بهتر و ارزشمند‌تری در قبال هزینه‌ای که پرداخت کرده‌اید، دریافت می‌کنید. زیرا ممکن است با پرداخت هزینه کم‌تر، سرور باکیفیت‌تری به دست بیاورید که پشتیبانی قوی‌تر، کیفیت بالاتر یا قابلیت‌های بهتری ارائه می‌دهد. همچنین، با انتخاب یک سرور پایدارتر و انعطاف پذیرتر، در هزینه‌های نگهداری آن نیز صرفه جویی خواهید کرد.

تغییر پسورد سرور مجازی ویندوز

دو روش برای تغییر پسورد در سرور مجازی ویندوز وجود دارد که می‌توانید از هر کدام که مایل هستید، استفاده کنید.

  • روش اول، از طریق مدیریت سیستم انجام می‌شود که محیط گرافیکی و کاربرپسندتر دارد.
    روش دوم، از طریق خط فرمان (Command-line) انجام می‌شود که یک محیط ترمینال دارد.

تغییر پسورد سرور مجازی ویندوز از طریق سیستم ادمین

در این روش تغییر پسورد VPS، از طریق سیستم جستجوی RUN پیش می‌رویم. همچنین، شما از طریق نوار جستجوی ویندوز هم می‌توانید مدیریت کامپیوتر (Computer Management) را پیدا کنید.

برای تغییر پسورد در سرور مجازی ویندوز مراحل زیر را دنبال کنید:

RUN را باز کنید (دکمه ویندوز و R را به طور همزمان فشار دهید تا RUN باز شود)، عبارت compmgmt.msc را تایپ کنید و سپس روی گزینه OK کلیک کنید. همچنین، با تایپ عبارت lusrmgr.msc. مستقیما می‌توانید وارد قسمت کاربران و گروه‌ها شوید.

تغییر پسورد vps

پس از باز شدن Computer Management روی گزینه Local Users and Groups در پنل سمت چپ صفحه کلیک کنید.

تغییر پسورد vps

روی گزینه Users دابل کلیک کنید تا دایرکتوری باز شود.

تغییر پسورد vps ویندوز

روی یکی از یوزرها راست کلیک کنید و گزینه Set password را انتخاب کنید.

تغییر پسورد vps ویندوز

در باکس اجرا شده، روی گزینه Proceed کلیک کنید و هشداری که در تصویر زیر نمایش داده شده را نادیده بگیرید.

تغییر پسورد vps ویندوز

پسورد جدیدی که مد نظر دارید را در هر دو باکس وارد کنید و هر زمانی که نوشتن‌شان تمام شد، روی گزینه OK کلیک کنید تا اعمال شود.

تغییر پسورد vps ویندوز

پسورد VPS شما با موفقیت تغییر کرد.

تغییر پسورد سرور مجازی ویندوز از طریق CMD

برای تغییر پسورد VPS ویندوز از طریق CMD، باید خط فرمان را اجرا کنیم. به دو صورت می‌توان command-line را باز کرد:

  • در RUN
  • در نوار جستجوی ویندوز

برای اجرای CMD از طریق RUN، دکمه‌های ویندوز و R را به طور همزمان فشار دهید، سپس کلمه RUN را تایپ کنید و روی گزینه OK کلیک کنید. یا اینکه می‌توانید مطابق تصویر زیر آن را از طریق نوار جستجوی ویندوز پیدا کنید. در ادامه، روش تغییر پسورد VPS در ویندوز از طریق CMD را توضیح می‌دهیم.

دکمه ویندوز را فشار دهید و CMD را در نوار جستجو تایپ کنید. سپس روی آن راست کلیک کنید و همانطور که در تصویر زیر هم نشان داده شده، گزینه Run as Administrator را انتخاب کنید.

تغییر پسورد vps لینوکس

عبارت net user <Your Username> password را تایپ کنید و دکمه Enter را فشار دهید تا پسورد تغییر کند.

مثال: اگر بخواهیم پسورد جدید را Q21sA1285 انتخاب کنیم، باید عبارت زیر را تایپ کنیم:

net user administrator Q21sA1285

تغییر پسورد vps لینوکس

اکنون پسورد شما به Q21sA1285 تغییر کرده است.

تغییر پسورد سرور مجازی لینوکس

اگر بخواهیم این کار در توزیع های لینوکس انجام دهیم چطور؟ در این بخش، روش تغییر پسورد VPS در لینوکس را آموزش می‌دهیم. قبل از شروع آموزش، پیش‌نیازهای تغییر پسورد در سرور مجازی لینوکس را نام می‌بریم:

  • آدرس IP سرور مجازی خود
  • یوزرنیم و پسورد

نحوه تغییر پسورد سرور مجازی لینوکس (توزیع‌های CentOS، Debian، Ubuntu و FreeBSD)

Putty را اجرا کنید و Hostname یا آدرس IP سرور مجازی خود را وارد کنید. سایر قسمت‌ها را می‌توانید روی پیش‌فرض نگه دارید.

تغییر پسورد vps لینوکس

با استفاده از یوزرنیم و پسورد خود، لاگین کنید.

تغییر پسورد vps لینوکس

Login as: در این قسمت می‌توانید یوزرنیم خود را وارد کنید تا وارد وب سایت شوید.

root@*You VPS IP* password: پسورد VPS خود را در این قسمت وارد کنید.

توجه داشته باشید که وقتی رمز عبور خود را وارد می‌کنید، هیچ کاراکتری نشان نمی‌دهد. این کار برای امنیت خودتان است. لطفا رمز عبور را با تایپ آن و فشردن دکمه اینتر وارد کنید.

دستور passwd را تایپ و دکمه اینتر را فشار دهید.

اکنون پسورد جدید را می‌توانید وارد کنید. مجددا خاطرنشان می‌کنیم که به خاطر حفظ امنیت وقتی آن را تایپ می‌کنید، نشان داده نمی‌شود.

اکنون در این مرحله پسورد سرور مجازی لینوکس خود را با موفقیت تغییر دادید.

نحوه تغییر پسورد کاربر لینوکس

اولین کاری که باید انجام دهید این است که با استفاده از SSH به VPS خود دسترسی پیدا کنید.

در لینوکس، با استفاده از دستور زیر می‌توانید پسورد خود را تغییر دهید:

passwd

باید پسورد فعلی خود را وارد کنید؛ مگر اینکه به عنوان کاربر روت وارد شده باشید.

سپس از شما خواسته می‌شود که مانند بخش زیر، پسورد جدید خود را دو بار در خط فرمان وارد کنید.

Enter new UNIX password:

Retype new UNIX password:

وقتی پسورد خود را با موفقیت تغییر دادید، نتیجه باید به شکل زیر باشد:

passwd: password updated successfully

اگر پیام بالا را مشاهده کردید، بدانید که پسورد شما با موفقیت تغییر کرده است.

نحوه تغییر پسورد سایر کاربران

اگر یک حساب کاربری دیگر در سیستم وجود داشته باشد، از طریق آن و با استفاده از دستور passwd می‌توان پسورد حساب دیگر را تغییر داد. برای انجام این کار، به عنوان کاربر root وارد شوید و همانطور که در بخش زیر نشان داده شده، از دستور passwd با نام کاربر موردنظر استفاده کنید.

passwd [username]

به عنوان مثال، اگر نام کاربری سیستم Granit باشد، با استفاده از دستور زیر می‌توانید پسورد سرور مجازی آن را تغییر دهید:

passwd Granit

سپس طبق مثال زیر، ترمینال از شما درخواست می‌کند که با استفاده از خط فرمان پسورد خود را وارد و مجددا تایید کنید:

Enter new UNIX password:

Retype new UNIX password:

در صورتی که تغییر پسورد با موفقیت انجام شود، خروجی زیر به شما نشان داده می‌شود:

passwd: password updated successfully

روش تغییر پسورد VPS بدون داشتن پسورد قبلی

ممکن است پسورد خود را گم کنید و برای انتخاب پسورد جدید، باید پسورد قبلی خود را به یاد داشته باشید. به عنوان یک کاربر root یا sudo، می‌توانید از دستور passwd [username] برای تغییر پسورد حسابی که با آن وارد شده‌اید استفاده کنید. برای کاربران غیر روت، باید به جای دستور sudo  از sudo passwd استفاده شود. در مرحله آخر نیز از کاربر خواسته می‌شود که پسورد خود را وارد کند.

هنگام استفاده از احراز هویت LDAP، ممکن است پسوردی که کاربر آن را فراموش کرده، لازم باشد. فرض کنید می‌خواهید پسورد کاربری به اسم Granit را تغییر دهید. هنگامی که دستور sudo passwd Granit را در ترمینال تایپ می‌کنید، باید پسورد حساب کاربری Granit را وارد کنید. با استفاده از فایل /etc/shadow می‌توانید پسورد رمزگذاری شده یک کاربر دیگر را کپی کنید. دستور زیر را وارد کنید تا فایل /etc/shadow با استفاده از ویرایشگر متن Nano اجرا شود:

nano /etc/shadow

کاربری که می‌خواهید پسورد سرور مجازی آن را تغییر دهید، به خاطر بسپارید یا آن را جایی یادداشت کنید. پسورد رمزگذاری شده، دنباله‌ای از کاراکترها بعد از نام کاربری، بین دو نقطه (:) است. حساب کاربری دیگری که پسورد آن را دارید، باز کنید. همانطور که در مثال زیر هم نشان داده شده، اگر پسورد حساب کاربری Leon را می‌دانید، می‌توانید از آن به عنوان پسورد موقت حساب کاربری Granit استفاده کنید. این پسورد جدید، باید به جای پسورد قدیمی Grant استفاده شود.

اکنون که پسورد سرور مجازی حساب Granit و Leon یکسان است، فقط کافی است همانطور که در مثال زیر نشان داده شده، از دستور passwd برای ایجاد پسورد جدید استفاده کنید.

sudo passwd granit

پس از وارد کردن پسورد موقت، از شما خواسته می‌شود که یک پسورد جدید برای سرور مجازی حساب کاربری Granit انتخاب کنید.

جمع بندی

تغییر پسورد در سرور مجازی یک تصمیم مفید و مهم است. با دنبال کردن مراحل و نکاتی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، به راحتی می‌توانید پسورد سرور مجازی ویندوز یا لینوکس را تغییر دهید و از مزایای VPS جدید خود بهره‌مند شوید. اگر هنوز سوال یا ابهام خاصی درمورد روش تغییر پسورد VPS برایتان باقی مانده، حتما مشکل خود را در کامنت‌های این مطلب با ما به اشتراک بگذارید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید. ما حتما با کمال میل به مشکل VPS شما رسیدگی می‌کنیم.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدن نظرات
small

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

عضویت در خبرنامه مبین هاست
مطالب کدام دسته‌بندی‌ها برای شما جذاب‌تر است؟

آنچه در مقاله می‌خوانید

مقالات مرتبط
yarn چیست
آموزش برنامه نویسی

Yarn چیست؟ آشنایی با پکیج منیجر یارن!

Yarn چیست؟ Yarn یک پکیج منیجر جدید است که جایگزین گردش کار موجود برای کلاینت npm یا سایر پکیج منیجرها می‌شود و در‌عین‌حال با رجیستری

خدمات مبین هاست