قالبهای وردپرس بخش مهمی از وبسایتهای وردپرسی هستند و تاثیر مستقیمی در نقاط ضعف و قوت این سایتها دارند. این قالبها میتوانند سرعت سایت را افزایش دهند و بر زیبایی و جذابیت آن بیفزایند. علاوه بر موارد ذکر شده بهترین قالب های وردپرس باید در کنار زیبایی توانایی لازم برای رفع نیازهای وبسایت را داشته باشند. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین قالبهای وردپرس بپردازیم و اطلاعات کاملی از آنها در اختیار شما قرار دهیم.
قالب وردپرس چیست؟
قبل از اینکه به سراغ تعریف قالب وردپرس برویم بد نیست مروری بر این موضوع داشته باشیم که وردپرس چیست؟ وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما اجازه میدهد بدون دانش برنامه نویسی هر نوع سایتی که بخواهید را طراحی کنید.
قالبهای وردپرس در واقع تمهایی هستند که به شما اجازه میدهند سایتهای طراحی شده با وردپرس را زیبا و جذاب کنید. در واقع یکی از اولین مواردی که مخاطب را مجاب میکند در سایت شما به گشت و گذار بپردازد قالب سایتی است که استفاده کردهاید. قالب باید در کنار داشتن زیبایی و جذابیت از سرعت خوبی برخوردار باشد و نیازهای آتی شما را هم برطرف کند.
سایتهای طراحی شده با وردپرس انواع مختلفی دارند بنابراین برای هر یک از آنها باید قالب مخصوص به خودش را استفاده کنید. برای مثال اگر سایت فروشگاهی داشته باشید باید از قالبهای فروشگاهی وردپرس سازگار با افزونه ووکامرس استفاده کنید. شما با یک جست و جوی ساده میتوانید بهترین قالب فروشگاهی وردپرس را در کمترین زمان ممکن تهیه و روی وبسایت خود استفاده کنید.
انواع بیشماری از قالبهای مختلف وردپرس به صورت رایگان در دسترس هستند و طراحان میتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند اما برای بهره بردن از برخی از بهترین قالب های وردپرس گاهی نیاز به پرداخت هزینه میباشد. همچنین در صورتی که خودتان دانش کدنویسی داشته باشید میتوانید مناسبترین و بهترین تم وردپرس با توجه نیازهای سایتتان را طراحی کنید.
ویژگیهای یک قالب وردپرس خوب
بعد از نصب وردپرس اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب یک قالب خوب و مناسب برای سایت است. بدیهیست که مناسبترین و بهترین قالب های وردپرس میتوانند کاربران بیشتری را جذب کنند و از این طریق نرخ تبدیل و میزان فروش یک کسبوکار را افزایش میدهند. اغلب طراحان سعی میکنند از بهترین تم وردپرس برای سایت خود استفاده کنند. حال سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که اصلا ویژگیهای یک قالب خوب چیست؟
ریسپانسیو بودن
یکی از مهمترین ویژگیهای قالبهای وردپرس ریسپانسیو بودن آنها است. امروزه کاربران از انواع لپتاپها، تبلتها و گوشیها موبایل برای مشاهدهی وبسایتها استفاده میکنند و بسیار مهم است که سایت شما در همه این دستگاهها به درستی قابل مشاهده باشد. ویژگی ریسپانسیو باعث بهبود تجربه کاربری میشود و همچنین مدیریت قالب را نیز آسانتر میکند زیرا دیگر لازم نیست مدیر سایت کارهای اضافی مانند مشاهده و نگهداری از مجموعه محتوا و UI سازگار با تمام حالات را انجام دهد.
با گسترش استفاده از وردپرس در ایران این روزها شرکتهای زیادی هستند که بهترین قالبهای وردپرس فارسی را با تمام ویژگیهای مورد نیاز طراحی میکنند و مدیران سایتها به راحتی میتوانند آنها را تهیه کرده و استفاده نمایند.
سازگاری با شبکههای اجتماعی مختلف
بدون شک شما هم از اهمیت شبکههای اجتماعی آگاه هستید. این روزها اکثر افراد زمان زیادی را در این شبکهها میگذرانند و میتوان بازدیدکنندگان زیادی را از این طریق جذب سایت کرد. شبکههای اجتماعی باعث افزایش تعامل کاربران با سایتها میشوند، به همین دلیل طراحان باید از مناسبترین و بهترین قالب های وردپرس که از نظر بصری با شبکههای اجتماعی تناسب دارند استفاده کنند.
چیدمان و زیبایی ظاهری صفحه
چیدمان یا استایل صفحه و سفارشی سازی آن یکی دیگر از ویژگیهای مهم قالبهای وردپرس است. برای راحتی کاربر، استایل صفحات مختلف سایت شما باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند. همچنین برای ارائه وب سایت متفاوت از رقبا، قالب انتخابی باید منعطف باشد و از سفارشی سازی پشتیبانی کند. برای سفارشی سازی قالب نیاز است طراح به اندازی کافی با زبانهای html و css و php آشنا باشد تا بتواند تغییرات مورد نیاز یک سایت را در قالب اعمال کند.
سازگاری با مرورگرهای مختلف
معمولا کاربران برای تماشای وبسایت شما از مرورگرهای مختلف استفاده میکنند به همین دلیل قالب انتخابی باید با انواع مرورگرها سازگار باشد. همچنین برای این کار میتوانید از افزونهی سازگاری وردپرس استفاده کنید.
سازگاری با انواع پلاگینها و افزونهها
پلاگینها و افزونهها برای قالبها این امکان را فراهم میکنند تا عملکردهای مورد نیاز کاربران را به بهترین شکل ارائه دهند. پس حتما قبل از انتخاب یک قالب، مطمئن شوید میتوان پلاگینهای مهم را روی آن نصب کرد.
امنیت قالب
امنیت یکی از مهمترین ویژگیهای یک قالب خوب است. برای بررسی ایمن بودن قالبهای وردپرس به بررسی بازدید آنلاین آنها بپردازید، قالبهای ایمن بازدید آنلاین خوبی دارند.
سئو بیس و بهینه بودن سایت
قالبهای سئو بیس کاربران بیشتری را جذب میکنند و عملکردی بهتری در جلب توجه موتورهای جستجو دارند. معمولا سرعت بارگذاری این سایتها بالاتر است و موتورهای جستجو به راحتی میتوانند اطلاعات را از آنها واکشی کنند. سئو یکی از مهمترین استراتژیهای بازاریابی و جذب مخاطب است.
بروزرسانی و پشتیبانی
زمانی یک قالب در بین بهترین قالب های وردپرس در نظر گرفته میشود که از پشتیبانی خوبی برخوردار باشد و به سادگی بروزرسانی شود. وردپرس دائما در حال تغییر و پیشرفت است پس قالب انتخابی شما هم باید قابلیت بروزرسانی داشته باشد و بتواند با تغییرات همگام شود. همچنین گاهی اوقات قالبها دچار مشکلاتی میشوند. اگر قالب تهیه شده توسط شرکت سازنده پشتیبانی شود به راحتی میتوان مشکلات به وجود آمده را رفع کرد.
کم حجم بودن قالب
کم حجم بودن قالب باعث میشود سرعت بارگذاری آن بیشتر شود. قالبهایی که حاوی موارد غیر ضروری هستند وزن زیادی دارند و به خاطر سرعت لود پایین موجب ریزش کاربران زیادی میشوند.
استفاده از کدهای استاندارد و تمیز
کدهای استفاده شده در طراحی قالب(html ، css و php) باید کاملا استاندارد و تمیز باشند. کدهای بهینه و تمیز باعث میشوند قالب از عملکرد خوبی برخوردار باشد.
مهمترین نکات هنگام خرید قالب وردپرس
بعد از ثبت دامنه، خرید هاست و نصب وردپرس روی آن، نوبت این است که یک قالب مناسب خریداری نمایید. برای این کار ابتدا باید نیازها و اهداف سایت خود را شناسایی کنید و سپس از متخصصان حوزه طراحی سایت با وردپرس درباره انتخاب و خریداری قالب راهنمایی بگیرید. آنها میتوانند به طور تخصصی امکانات قالبها را با نیازها و اهداف شما مقایسه کنند و بهترین قالبهای وردپرس فارسی که مناسب سایت شما هستند را معرفی کنند.
در پایان شما باید ویژگیهای قالبهای معرفی شده را سنجیده و یکی از آنها را انتخاب نمایید. دقت داشته باشید که در قسمت قبل ویژگیهای بهترین قالب های وردپرس را بررسی کردیم.به جز این موارد، فاکتورهای مهم و تاثیرگذار دیگری هم در انتخاب قالب تاثیرگذار هستند. این فاکتورها شامل موارد زیر هستند:
- هماهنگی امکانات قالب با اهداف و نیازهای شما
- میزان بودجه
- سهولت در نصب و راه اندازی
- راست چین بودن قالب
معرفی 5 نمونه از بهترین قالب های وردپرس رایگان
امروزه اکثر افراد به دنبال راهاندازی یک وبسایت برای خود هستند. وبسایتها معمولا کاربردهای گوناگونی دارند. برخی از آنها برای اطلاع رسانی، برخی برای فروش انواع کالاها، برخی دیگر برای اهداف آموزشی و غیره استفاده میشوند. خوشبختانه قالبهای رایگان زیادی برای تمامی این اهداف طراحی شدهاند و مدیران سایتها میتوانند به راحتی و بدون پرداخت هزینه از آنها استفاده کنند. 5 نمونه از بهترین قالبهای وردپرس رایگان شامل موارد زیر هستند:
قالب رایگان آسترا
آسترا یک قالب فروشگاهی رایگان وردپرس است. افرادی که به دنبال بهترین قالب فروشگاهی وردپرس هستند میتوانند این قالب را طبق سلیقه خود سفارشی سازی کنند و رنگها، فونتها، پس زمینه و دیگر ویژگیهای آن را طبق دلخواه خود تنظیم کنند. قالب آسترا(Astra) با افزونه ووکامرس و افزونه المنتور پرو کاملا سازگار است.
قالب رایگان Affluent
قالب وردپرس رایگان Affluent مناسب وبسایتهای شرکتی و تجاری است. این قالب دارای امکانات زیادی میباشد و از افزونههای محبوب وردپرس مانند Yoast SEO و ووکامرس پشتیبانی میکند.
قالب رایگان OceanWP
OceanWP یکی دیگر از بهترین قالب های وردپرس رایگان است. از این قالب میتوان برای هر نوع وبسایتی استفاده کرد. چندین دموی مختلف از این تم برای راهاندازی سایت تجاری موجود است و سرعت لود صفحات آن کاملا بهینه میباشد.
قالب رایگان Guten Theme
قالب رایگان Guten Theme مناسب راهاندازی وبسایتهای تجاری است. این قالب از بلوکهای اضافی گوتنبرگ پشتیبانی میکند و با صفحه سازهای گرافیکی درگ اند دراپ کاملا سازگار است و از این طریق گزینههای سفارشی سازی زیادی را در اختیار طراحان قرار میدهد.
قالب رایگان Sydney
قالب رایگان Sydney، حاوی یک اسلایدر تمام عرض است و از تنظیمات شخصی سازی رنگها به صورت نامحدود و لوگوی سفارشی پشتیبانی میکند.
بهترین قالب های وردپرس فروشگاهی
افزایش روزافزون استفاده از اینترنت باعث شده بسیاری از فروشگاههای فیزیکی، به راه اندازی یک فروشگاه آنلاین نیز فکر کنند. همانطور که قبلا گفته شده قالب انتخابی نقش بسیار مهمی در جذب مخاطب دارد. اهداف فروشگاهها جذب مخاطب بیشتر و فروش بیشتر است و این هدف فقط در صورتی قابل دستیابی خواهد بود که طراح سایت، قالب مناسبی را برای فروشگاه اینترنتی انتخاب کرده باشد.
قالب های فروشگاهی باید با انواع افزونهها و وپلاگینها مانند افزونه ووکامرس، دکان و از بسیاری ویژگیهای دیگر پشتیبانی کنند. چند نمونه از بهترین قالب های فروشگاهی وردپرس عبارتند از:
قالب دیجیلند
قالب فروشگاهی دیجیلند(Digiland) یکی از بهترین قالبهای فروشگاهی ایرانی است. این قالب به صورت کاملا حرفهای طراحی شده و کار با تنظیمات آن بسیار راحت است. ویژگیهایی نظیر سازگاری با المنتور و اسلایدر revolution، پشتیبانی از انواع افزونهها و پلاگینها، پشتیبانی از چند فروشندگی افزونه دکان، وجود منو شناور navbar و امکانات بی نظیر دیگر این قالب را به یکی از محبوبترین قالبهای فروشگاهی تبدیل کرده است.
قالب نیکی کالا
قالب نیکی کالا(Nikikala) دارای امکانات بینظیری مانند فعال کردن سیستم چند فروشندگی روی فروشگاه، نمودار قیمت و مقایسه، پیشنهاد شگفت انگیز، امکان ارسال ویدیو و تصویر در نظرات، لیست خرید بعدی و … است و با ویژوال کامپوزر و المنتور نیز کاملا سازگار میباشد.
قالب زونکن
قالب(Zonkan) با سبک گرافیک خاص، انعطاف بالا و امکانات بینظیر کاملا با افزونه المنتور سازگار است. این قالب دارای دموهای متنوعی میباشد و توسط این قالب میتوانید یک فروشگاه با چندین فروشنده داشته باشید.
قالب نگارشاپ
قالب فروشگاهی نگارشاپ یک قالب ایدهآل برای دارندگان فروشگاههای اینترنتی است. در این قالب با استفاده از صفحه ساز قدرتمند UNYSON میتوان سربرگها و پابرگهای خاص طراحی کرد. همچنین قالب نگارشاپ با المنتور و دکان سازگار است.
قالب وودمارت پلاس
قالب وودمارت (Woodmart) یکی دیگر از بهترین قالب های وردپرس فروشگاهی است که دارای 50 دموی اختصاصی و متنوع میباشد. تمامی دموهای این قالب از نسخه المنتور و ویژوال کامپوزر پشتیبانی میکنند و شما میتوانید با استفاده از آنها فروشگاه دلخواه خود را راهاندازی کنید.
بهترین قالب های آموزشی وردپرس
سایتهای آموزشی راهاندازی شده با وردپرس معمولا جزو موفقترین و بهترین سایتهای آموزشی هستند. این سایتها وضعیت آموزش را برای افراد مختلف به صورت انفرادی کنترل میکنند. همچنین امکان راهاندازی دورههای جمعی در این سایتها وجود دارد اما معمولا افراد به صورت انفرادی در یک دوره ثبتنام کرده و آموزشهای خود را دریافت میکنند. از بهترین قالب های وردپرس آموزشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قالب آموزشی Eduma
Eduma به عنوان بهترین قالب آموزشی وردپرس تمام کارهای یک قالب حرفهای را انجام میدهد. این قالب از دو افزونه اصلی المنتور و لرن پرس پشتیبانی میکند و با انواع صفحهسازها و امکانات آموزشی سازگار است..
قالب آموزشی Education Pack
قالب Education Pack با شعار Easy to Use به خوبی توانسته انتظارات کاربران را برآورده کند. امکانات سفارشی سازی این قالب گزینههای زیادی را برای طراحان فراهم کرده است و طراح میتواند با استفاده از صفحهساز ویژوال کامپوزر صفحات مختلفی را در این قالب بسازد.
قالب WPLMS
این قالب یکی از پرفروشترین و بهترین قالب های وردپرس است که امکانات و ویژگیهای آموزشی زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
بهترین قالب های وردپرس خبری
وبلاگ نویسان، روزنامهنگاران و نویسندگانی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای سایتهای خود استفاده میکنند به یک قالب خبری مناسب احتیاج دارند. بهترین قالب های خبری وردپرس هم باید از ویژگیهایی که پیشتر به آنها اشاره کردیم برخوردار باشند و از این طریق کاربران را جذب کنند.
همانطور که قبلا گفته شد قالبهای خوب و استاندارد نقش بسیار مهمی در جذب و نگه داشتن مخاطب دارند پس در صورتی که قالبهای خبری به درستی انتخاب شوند میتوانند کاربران هدایت شده به سایت شما را درگیر کنند و از این طریق آنها را مجاب کنند تا زمان بیشتری را در سایت شما بمانند. 10 مورد از بهترین قالب های وردپرس خبری شامل موارد زیر هستند:
- قالب خبری Newspaper
- قالب خبری Sahifa
- قالب خبری Jannah
- قالب خبری Publisher
- قالب خبری Newsmag
- قالب خبری JNews
- قالب خبری Voice
- قالب خبری SmartMag
- قالب خبری The Voux
- قالب خبری Soledad
بهترین قالب های شرکتی وردپرس
شرکتهای مختلف معمولا برای معرفی خدمات یا محصولات خود اقدام به راهاندازی وبسایت میکنند. قطعا یکی از اولین نکاتی که در راهاندازی این وبسایتها باید به آن توجه شود انتخاب نوع قالب است. مثلا شرکتهای دارای نمونه کار باید از قالبهایی که از بخش نمونه کار پشتیبانی میکنند استفاده کنند، یا شرکتهایی که قصد فروش محصولات خود را دارند باید قالبهای را انتخاب کنند که با افزونه فروشگاه ساز ووکامرس سازگار باشد. برخی از بهترین قالب های وردپرس شرکتی عبارتند از:
قالب شرکتی Impreza
این قالب چند منظوره و شرکتی به طراحان اجازه میدهد هر سایتی را با موضوع دلخواه راهاندازی کنند و رزومه و نمونه کار شرکتها را به راحتی در آن بسازند. Impreza نیازی به کدنویسی ندارد و طراحان میتوانند در آن صفحههای دلخواهشان را با استفاده از رنگهای نامحدود خلق کنند.
قالب شرکتی Enterprise Pro
قالب Enterprise Pro برای راهاندازی وبسایت شرکتهای نوپا و آژانسهای بازاریابی مناسب است. این قالب به صورت مینیمال طراحی شده و خدمت و محصولات شرکت را در زیباترین و سادهترین حالت به کاربر نمایش میدهد.
قالب شرکتی Divi Business Theme
المانهای جذاب این قالب، آن را به یکی از کاربردیترین و بهترین قالب های وردپرس شرکتی تبدیل کرده است. قالب Divi Business Theme یک پوسته چندجانبه و عالی است و با استفاده از آن شرکتها میتوانند در کمترین زمان ممکن، مجموعه و لوگوی تجاری خود را به دیگران معرفی کنند.
آموزش نحوه نصب قالب وردپرس
برای راهاندازی یک سایت وردپرسی باید ابتدا دامنه دلخواه خود را ثبت کنید و یک هاست لینوکس یا هاست وردپرس یا سرور مجازی وردپرس تهیه کنید. در صورتی که درباره این دو مفهوم نیاز به راهنمایی دارید یا قصد خرید هاست و دامنه را دارید به سایت اصلی مبین هاست مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره و راهنمایی با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بعد از خرید هاست وردپرس و نصب وردپرس روی هاست، باید به سراغ نصب قالب وردپرس بروید. برای نصب قالب دلخواه خود مراحل زیر را دنبال کنید:
1- برای نصب قالب باید ابتدا وارد پنل مدیریت سایت شود. آدرس دامنه خود را در مرورگرتان تایپ کنید و در انتهای آدرس عبارت «wp-login.php/» را اضافه کرده و اینتر را بزنید. (این آدرس ممکن است در زمان نصب وردپرس تغییر داده شده باشد)
2- یوزرنیم و پسوردی که در زمان نصب وردپرس ایجاد کردهاید را در قسمتهای مربوطه وارد کنید و وارد پنل پیشخوان شوید.
3- وارد منوی نمایش > پوستهها شوید.
4- در صفحه باز شده پوستههای پیشفرض را مشاهده خواهید کرد. برای نصب قالب جدید بر روی دکمه افزودن پوسته تازه کلیک کنید.
5- اکنون صفحهای برایتان باز میشود که قالبهای مختلف در آن قرار دارند و میتوانید طبق سلیقه خود هر کدام از آنها را نصب کنید.
در صورتی که قالب موردنظرتان را خریداری یا دانلود کرده و روی کامپیوترتان ذخیره کردهاید. برای نصب آن باید بر روی گزینه بارگذاری پوسته کلیک کنید و سپس در صفحه باز شده روی گزینه Choose File کلیک کنید و فایل زیپ قالب را از کامپیوتر انتخاب نمایید. بعد از اتمام آپلود گزینه «هم اکنون نصب کن» را کلیک کنید تا قالب نصب شود.
جمعبندی
در این مقاله با بهترین قالب های وردپرس و ویژگیهای آنها آشنا شدیم. این قالبها همگی دارای ویژگیهای خاصی هستند که باعث جذب مخاطب بیشتر میشوند. خوشبختانه امروزه به علت گستردگی استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس قالبهای مناسب و استاندارد رایگان زیادی در دسترس طراحان قرار دارند و طراحان و مدیران سایتها میتوانند این قالبها را طبق سلیقه خود سفارشیسازی کنند.
سوالات متداول
بهترین قالب وردپرس فارسی کدام است؟
در این مقاله ویژگیهای اساسی بهترین قالبهای وردپرس را معرفی کردیم. بهترین قالب فارسی میتواند بسته به نوع سایت متفاوت باشد به همین دلیل توصیه میکنیم ابتدا به مطالعه این مقاله بپردازید.
بهترین قالب های وردپرس از نظر سئو چیست؟
بهترین قالبهای وردپرس از نظر سئو باید ویژگیهایی مانند کدنویسی تمیز، بارگیری سریع، ریسپانسیو بودن، بروزرسانی منظم و … را داشته باشد.
آیا میتوانیم قالب وردپرس را خودمان نصب کنیم؟
بله، نصب قالب کار راحتی است و بعد از خریداری یا تهیه قالب رایگان میتوانید وارد پنل پیشخوان وردپرس شده و از طریق گزینه افزودن پوسته جدید، خودتان به نصب قالب مورد نظرتان بپردازید.
چه قالبهایی برای سایت من مناسب هستند؟
قالب مناسب برای هر سایت با توجه به نیازها و اهداف سایت مشخص میشود. حتما قبل از تهیه قالب نیازها و اهداف را مشخص کنید و سپس با مشورت یک متخصص قالب دلخواه خود را تهیه نمایید.